Tudomány-Tech

Több mint kétszáz Covid-oltást adott be magának egy német férfi, kutya baja

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 8:26

Két és fél év alatt 217 Covid-oltást adott be magának egy 62 éves férfi Németországban, kivizsgálták, hogyan reagált erre a szervezete. 

Két és fél év alatt 217 Covid-oltást adott be magának egy 62 éves német férfi, aki a rajta elvégzett orvosi vizsgálatok szerint semmilyen mellékhatást nem szenvedett el ettől – írták az őt kivizsgáló orvosok a Lancet orvosi szaklapban megjelent tanulmányukban. A szerzők közölték, hogy a német sajtóban megjelent hírekből értesültek az esetről, és azonnal megkeresték a férfit, aki önként vállalta, hogy vizsgálatokat végezzenek rajta.

Két éve az rtl.hu is megírta, hogy letartóztattak egy hatvanéves német férfit, aki az akkori hírek szerint kilencvenszer oltatta be magát a koronavírus ellen. A férfi ellen csalás gyanújával indítottak nyomozást, mert az gondolták, hogy azért vállalta a sok oltást, hogy az oltási igazolványokat oltáselleneseknek adja el.

A Lancetben megjelent tanulmányban közölték, hogy az ügyészség végül nem emelt vádat a férfi ellen, aki „magánügyi okokból” oltatta be magát újra és újra. Az ügyészség nyomozása 130 oltásra talált bizonyítékot, amiket 9 hónap leforgása alatt kapott a férfi, 108 oltást pedig személyesen jegyzett fel, ami részben egyezett az ügyészség által dokumentált oltásokkal. A férfi nyolc különböző oltást kapott – írta a Sky News.

Az Erlangen-Nürnberg Egyetem mikrobiológiai tanszékének kutatója, Dr. Kilian Schober elmondta, hogy a férfi nyál- és vérmintát adott, valamint lefagyasztott vérét is meg tudták vizsgálni. Emellett meg tudták vizsgálni a vérét akkor is, amikor saját döntésére újabb oltást adatott be magának, hogy lássák, hogyan reagál az immunrendszere az újabb oltásra. 

A vizsgálatokból kiderült, hogy immunrendszere egyáltalán nem gyengült a többszörös oltások hatására, mint ahogy azt egyes tudósok feltételezték. A kutatók ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy ez csak egy ember volt, és a vizsgálatból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a hipervakcinálással kapcsolatban.

Nyitókép: Oltásközpont Berlinben, 2021. november 29-én. Fotó:Sean Gallup/Getty Images

#Tudomány-Tech#Covid-oltás#covid#oltás#németország

Címlapról ajánljuk