Bulvár

Kilencvenszer oltatta be magát covid ellen egy német férfi, hogy eladhassa az oltási igazolásokat

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 5. 7:22

Több hónapig járt vissza az oltásokért.

Oltáselleneseknek adott el oltási igazolásokat az a hatvan éves német férfi, aki ezért azt is bevállalta, hogy összesen kilencvenszer oltassa be magát a koronavírus ellen, írja az AP.

A magdeburgi férfit április elején kapcsolták le a rendőrök. Ekkorra már törzsvendég volt az oltópontokon, és hónapokig járt vissza a vakcinákért. Nem került börtönbe, viszont nyomozás indult ellene.

Azután hívták ki rá a rendőrséget, hogy egy nap alatt másodszor is megjelent egy oltóponton.

Egyelőre nem tudni, okozott-e egészségügyi károkat az, hogy ilyen sok, több gyártótól származó vakcina került a szervezetébe. Az rtl.hu korábban hosszabb cikkben foglalkozott az oltási igazolásos csalásokkal.

A férfi tettével gyakorlatilag megvalósította Elon Musk híres vakcinaszkeptikus tweetjét:


Nemrég Rusvai Miklós arról beszélt a Reggeliben, hogy május közepéig még lesznek covidos megbetegedések Magyarországon, és naponta akár ötezer új fertőzött is lehet. Aztán visszaszorul a vírus, új hullámra nem számít a virológus. Ráadásul szerinte egész Európában nem várhatóak olyan szigorítások, mint korábban – így a kötelező maszkviselés vagy a kijárási tilalom elrendelése, és a kötelező oltás bevezetését sem látja valószínűnek.


Nyitókép: Elon Musk / Twitter

#Bulvár#oltás#covid#csalás#németország#oltási igazolás#rendőrség

Címlapról ajánljuk