Tudomány-Tech

Mesterséges intelligenciával reklámoztak egy mesés Willy Wonkás élményparkot, de a gyerekek elbőgték magukat, olyan silány volt a valóságban

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 13:36

Egy mesés Willy Wonkás élmény helyett egy lepukkant vurstlit kaptak a gyerekek, ahol színészek mesterséges intelligenciával írt  értelmetlen szövegeket mondtak fel, már ha megjegyezték.

A gyerekek sírtak, a szülők dühöngtek, valaki még a rendőrséget is kihívta. Ilyen botrányosra sikeredett egy Glasgow-ban reklámozott „Willy Wonka élménykiállítás”, amely hirdetéseiben mesterséges intelligenciával turbózta fel a látványosságok vonzerejét, amelyek a valóságban szinte groteszk módon voltak silányok.

Az Independent szerint az installációt egy raktárépületben dobták össze olcsó díszletekből, az Oompa Loompákat játszó színészek pedig csak az előző éjszaka kapták meg a szöveget, így alig tudták felidézni, hogy mit kéne mondaniuk szerepükben. A forgatókönyvet ráadásul szintén mesterséges intelligencia írta, így ilyen, Roald Dahl mesés világába nehezen beilleszthető szövegek voltak benne:

Van egy férfi, akinek nem tudjuk a nevét. Az Ismeretlenként ismerjük. Ez az Ismeretlen egy gonosz csokoládékészítő, aki a falakban él.

Egy anyuka így számolt be a kietlen látványosságról: „Több család nagyon mérges volt, és több síró kisgyereket is láttam. Feszült volt a légkör, és az újonnan érkező családok arcán látszott a megrökönyödés”.

A szervezők végül bocsánatot kértek a katasztrofális kalandparkért, ahová a belépőt is borsos áron szedték: fejenként 35 fontot, azaz nagyjából 16 ezer forintot kellett fizetnie a látogatóknak. A szervező sajnálja, hogy „a művészi víziója egy ismert könyvről nem virágzott ki”, és felajánlotta mind a 850 hoppon maradt látogatónak, hogy visszafizeti a jegy árát.

A borzasztó élményparkról készült fotókat alább lehet nézegetni:


Nyitókép: Facebook

#Tudomány-Tech#mesterséges intelligencia#Willy Wonka#reklám#élménypark#mese#gyerekek#sírás

Címlapról ajánljuk