Tudomány-Tech

Elérhetetlenné tette a Facebook a Kiállok Novák Katalin mellett című Facebook-oldalt, amit Balog Zoltán is megosztott

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 12:05

Már nem létezik az oldal, ami napok alatt szedett össze többezer követőt. Az oldal állítólagos üzemeltetője szerint a Facebook „valótlan indokokra hivatkozva” lépte meg ezt.

Az utóbbi napokban gyorsan népszerűvé vált kormánypárti felhasználók és politikusok körében a Kiállok Novák Katalin mellett című Facebook-oldal, ám úgy tűnik, hogy a lendület megszakadt. A közösségi médiában már elérhetetlen az oldal, ami az utóbbi napokban már 3,7 ezer követőnél tartott.

Az oldal tartalmait több kormánypárti közéleti személyiség, köztük Hoppál Péter, valamint az a Balog Zoltán református püspök, volt miniszter is megosztotta, aki kijárhatta Nováknál K. Endre kegyelmét. Most már az oldal megosztásai sem láthatóak, ahol pedig tagben jelölték meg az oldalt, ott eltűnt a szövegkiemelés és a kattinthatóság.

Ám közben feltűnt egy másik, Köszönjük Novák Katalin nevű oldal is, amelynek adminja képernyőképekkel igazolja, hogy korábban ő vitte a Kiállunkot is. Ő azt írja posztjában:

Bár a facebook «furcsa mód» elérhetetlenné tette a «Kiállunk Novák Katalin mellett» oldalt valótlan indokokra hivatkozva kevesebb, mint egy nappal a létrehozása után akkor, amikor nagyon gyorsan többezres megosztással elkezdett terjedni, de mi nem adjuk fel!

Elérhetetlenné tette a Facebook a Kiállok Novák Katalin mellett című Facebook-oldalt, amit Balog Zoltán is megosztott
 

Azt nem részletezte, pontosan mik voltak ezek a „valótlan indokok”. 

Korábban az RTL Híradó arról tudósított: Balog Zoltán akkori miniszter javaslatára kapott állami kitüntetést, bronz érdemkeresztet a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatója 2016-ban. Az igazgató jogerős büntetése ellenére még mindig viselheti állami kitüntetését. Az ügyben az LMP társelnöke a kormányhoz fordult.


Nyitókép: Facebook

#Tudomány-Tech#novák katalin#facebook#oldal#törlés#balog zoltán#megosztás#kiállás

Címlapról ajánljuk