Tudomány-Tech

Majd' három évtized után vége: megszűnik a Windows szövegszerkesztője

rtl.hurtl.hu

2024. január 9. 6:00

Frissítéseket sem fog kapni már, búcsúzzunk hát tőle.

A Microsoft néhány hónappal ezelőtt bejelentette, hogy a jövőbeni Windows verziókban már nem lesz ott a WordPad szövegszerkesztő. Ez a változás sokkal hamarabb jön, mint ahogy a WordPad-felhasználók gondolták, ugyanis már a Windows 11 26020-as frissítése után sem lesz alapból telepítve, írja a 24.hu.

Ennél is jelentősebb lépés, hogy – még nem tudni, pontosan mikortól – teljesen eltávolítják az alkalmazást a rendszerből a frissítések révén. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók nem is fogják újra tudni telepíteni.

Ez a lépés eltér a Microsoft korábbi gyakorlatától, ahol a beépített alkalmazásokat finomabb módon távolították el, lehetőséget adva a felhasználóknak azok későbbi újratelepítésére. A várakozásoknak megfelelően a People alkalmazás is kikerül a rendszerből a jövőben, és a Steps Recorder sem kap további frissítéseket.

A WordPad 1995 óta megtalálható volt minden Windows kiadásban, de a program jelentős frissítéseket nem kapott az évek során, így mára már elavultnak számít. Azzal nyugtatnak, hogy a Microsoft Word és a Jegyzettömb továbbra is a rendszerben maradnak.

Mint korábban írtuk, a WordPad megszüntetéséért a Microsoft a Jegyzettömb okosításával is próbálja kárpótolni a felhasználókat.

Hozzászólna? Itt megteheti:

 

Nyitókép: Richard Baker / In Pictures via Getty Images Images

#Tudomány-Tech#windows#wordpad#támogatás#frissítés

Címlapról ajánljuk