Tudomány-Tech

Négy évtizede várt újdonság érkezik a Windows Jegyzettömbjébe

rtl.hurtl.hu

2023. december 13. 16:10

A Microsoft éppen kivezeti a WordPadet, cserébe viszont napról-napra okosabb lesz a Windows másik ingyenes jegyzetelő programja, a Jegyzettömb.

40 év után okosabb lesz a minden Windows operációs rendszeren ingyenesen elérhető Jegyzettömb: hamarosan már a leütött karaktereket is tudja majd számolni.

A Jegyzettömb hosszú ideig csak a jegyzetelő programoktól minimálisan elvárható funkciólat látta el, azonban a Windows 11-ben az elmúlt időszakban több jelentős újítást is kapott, írja a hvg.hu. Már sötét mód is van az appban, sőt bekerült a módosítások visszavonása, valamint a fülek és az automatikus mentés lehetősége is. Most pedig egy apró, ám annál hasznosabb funkció érkezik:

a Jegyzettömb 40 év után egy karakterszámlálóval bővül.

Tény, a hírek szerint a szavakat nem fogja számolni, és egyelőre csak az előzetes Windows 11-változatokban érhető el. A lap megjegyzi: a Jegyzettömbnél korábban lényegesen okosabb ingyenes alternatívát, a WordPadet éppen elveszi a Microsoft, így a cég vélhetően a másik jegyzetelőprogram bővítésével kárpótolja a felhasználókat.

Nyitókép: Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

 

#Tudomány-Tech#windows#jegyzettömb#újítás#microsoft

Címlapról ajánljuk