Tudomány-Tech

A TikTok nem tartotta be ígéretét: mégis megtarthatják fiókjaikat a 13 év alattiak

rtl.hurtl.hu

2023. december 19. 17:56

A techcég azonban tagadja, hogy ez lenne a helyzet.

Mégis engedheti a TikTok, hogy több 13 éven aluli felhasználó megtarthassa a fiókját, holott az applikáció hivatalos szabályzatában már szerepel, hogy ilyen fiatalon nem szabad használni az appot, derült ki a Guardian cikkéből.

A lap azt derítette ki, az app moderátorai azt az iránymutatást kapták, hogy ne töröljék le a 13 éven aluliak fiókjait abban az esetben, ha ők azt állítják, hogy szüleik felügyelik az apphasználatot. A lap olyan kérdéses esetekről tud, ahol a TikTok minőségellenőre mondta ki a végső szót.

A lap szerint több mit hetven moderátor kapta meg a cég szabályzatával ellentétes iránymutatást. Emellett több más olyan esetről is értesültek, amikor a cég munkatársai engedték, hogy a fiatalok a felületen maradjanak. A cég egy dolgozója névtelenül azt nyilatkozta, hogy „elképesztően egyszerű” elkerülni a moderátorok szigorát a 13 éven aluliaknak.

A TikTok maga is reagált a lap értesüléseire. Azt írták, hogy „ezek a vádak a TikTok szabályzatáról tévesek, és félreértéseken alapulnak. A Guardian nem biztosított elég információt az értesüléseikről ahhoz, hogy nyomozást indítsunk velük kapcsolatban. A közösségi szabályzatunk minden tartalomra vonatkozik a TikTokon, és nem engedjük meg, hogy 13 éven aluliak legyenek jelen a platformunkon”.

Nyitókép: Matt Cardy / Getty Images

#Tudomány-Tech#tiktok#fiatal#szabályzat#moderátor#minőség#app

Címlapról ajánljuk