Tudomány-Tech

Mérföldkő: 10 milliárd dollárt költöttek el a felhasználók a TikTokon

rtl.hurtl.hu

2023. december 13. 18:32

A kínai videós oldal az első alkalmazás, amely nem mobiljáték, mégis elérte ezt a bűvös számot, szakértők szerint 2024-re minden idők legnagyobb bevételű appja lesz.  

Újabb mérföldkövet ért el a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok: a rövid videós közösségi oldalon már több mint 10 milliárd dollárt, vagyis átszámítva kb. 3523 milliárd forintot költöttek el a felhasználók, írja CNN.

A data.ai alkalmazásinformációs szolgáltató által közzétett jelentésben az áll, hogy a TikTok ezzel az első olyan app, amely úgy érte el ezt a bűvös számot, hogy nem mobiljáték. „A TikTok várhatóan minden idők legnagyobb bevételű mobilalkalmazása lesz, 2024-ben megközelítheti a 15 milliárd dolláros mérföldkövet” – mondta Lexi Sydow, a data.ai munkatársa. Hozzátette, prognózisaik szerint 

a jövő év végére a felhasználók havi 40 órát fognak az alkalmazásban tölteni. 

Mint írják, a TikTok rekordbevétele „Érmék” vásárlásából jött, amelyet a felhasználók valós pénzért vehetnek a platformon, hogy virtuális ajándékokat küldjenek kedvenc influenszereiknek, az összegek felét viszont a cég zsebre teszi. A hétfőn közzétett jelentés szerint az ingyenesen letölthető Candy Crush a jelenlegi csúcstartó, amelyben több mint 12 milliárd dollárt költöttek el a játékosok. A data.ai adatai szerint a Tinder társkereső és a YouTube áll a legközelebb a 10 milliárd dolláros mérföldkőhöz.

Nyitókép: Budrul Chukrut / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

 

#Tudomány-Tech#bytedance#tiktok#felhasználók#bevétel#mérföldkő#applikáció#alkalmazás

Címlapról ajánljuk