Tudomány-Tech

Előkerült az első űrben termesztett paradicsom, ami nyolc hónapja tűnt el

rtl.hurtl.hu

2023. december 10. 10:55

Váratlanul előkerült a Nemzetközi Űrállomáson, felmentve ezzel az űrhajóst, akit azzal gyanúsítottak meg többen is, hogy megette. 

Megtalálták a Nemzetközi Űrállomáson az első paradicsomot, amit az űrben termesztették, és aminek nyolc hónapja veszett nyoma – írta a CBS News. A paradicsomot Frank Rubio amerikai űrhajós növesztette és szüretelte le még márciusban, és azután tűnt el, hogy kivette a zacskóból, hogy megmutassa azt pár diáknak.

Biztos voltam benne, hogy oda tépőzáraztam, ahova tépőzáraznom kellett, de aztán nem találtam ott.

Rubio egy interjúban elmondta, hogy nagyjából húsz órán át kutatott a paradicsom után az Űrállomáson, és végül arra jutott, hogy a szemétbe került. Ezt a magyarázatot többen nem hitték el, és azzal gyanúsították meg az űrhajóst, hogy megette a történelmi gyümölcsöt. Ezt ő tagadta, és októberben kijelentette, reméli, hogy valaki majd egyszercsak rábukkan, és tisztázza őt.

Jasmin Moghbeli amerikai űrhajós végül a héten jelentette be, hogy megtalálták a paradicsomot, közölve, hogy ezzel sikeresen felmentették Rubiót a vád alól, hogy megette. Moghbeli azonban részleteket nem árult el a felfedezésről, így nem tudni, hogy hol és hogyan bukkantak rá, és azt sem közölte, hogy a paradicsom milyen állapotban volt – írta a CBS News.

Nyitókép: NASA

#Tudomány-Tech#paradicsom#ISS#nemzetközi űrállomás#nasa

Címlapról ajánljuk