Tudomány-Tech

Elon Musk megakadályozta a második holokausztot a Twitterrel – állítja a Szilícium-völgy legendája

Mohos MátéMohos Máté

2023. december 7. 11:34

Elég merész elmélet. Meggyőzőbb lenne, ha lenne rá bármilyen bizonyíték.

Többször is arról beszélt Keith Rabois, a legendás szilícium-völgyi befektető és vezető, hogy az Elon Musk által megvásárolt Twitter (későbbi nevén: X) „majdnem biztosan” megakadályozta a második holokausztot, és hogy ez „magától értetődő”.

A befektető a Vice-nak erősítette meg, hogy tényleg így gondolja a dolgokat, de konkrétumokat már nem mondott szavai alátámasztására. Az Airbnb-n és a PayPalon is dolgozó befektető azután beszélt erről, hogy Elon Musk izraeli látogatása előtt több zsidó csoportot vádolt meg azzal, hogy „fehérellenes rasszizmust” terjesztenek.

Rabois azt írta a Twitteren: „Az X nélkül majdnem biztosan egy második holokauszttal kellene szembenéznünk. Szóval köszönjük, Elon Musk.” A Vice-nak így magyarázta szavait: „ha az emberek olyan forrásokból származó hírektől függenének, mint a New York Times, a BBC vagy a Washington Post, akkor egyáltalán nem értesülnének az atrocitásokról. 

Az egyik legnagyobb ok, amiért Hitler (és Sztálin is) képes volt megúszni a gyilkosságot, az a média közreműködése volt. Szerencsére átlagemberek is be tudnak számolni az igazságról, és kijátszani ezeket a kapuőröket, akik leginkább a terroristák gyorsírói akarnak lenni újságírók helyett.

A Vice ezután több példát is hozott a New York Times, a BBC, valamint a Washington Post olyan anyagaiból, amelyek Rabois szerint nem léteznek. Azt is megkérdezték tőle, hogy szerinte melyik állam vagy csoport akar újból holokausztot csinálni, és közülük melyiküknek van kapacitása erre.

Erre Rabois megírta, hogy ha nem lenne a Twitter, akkor a világ nem is tudna az Izrael ellen elkövetett terrorcselekményekről, az USA-ban pedig alacsony lenne Izrael támogatása. A BBC és a New York Times elítélte az üzletember szavait. 

Ha érdekli, hogy a Twitternek milyen szerepe van valójában az Izrael-Hamász háborúban, ajánljuk korábban megjelent cikkünket.

Nyitókép:  Chesnot / Ahmad Hasaballah / Getty Images

#Tudomány-Tech#holokauszt#Szilícium-völgy#elon musk#twitter#Hamász#izrael#konteó#összeesküvés-elmélet

Címlapról ajánljuk