Tudomány-Tech

Öt hónapon át fájt a feje, kiderült, evőpálcikák fúródtak az agyába

rtl.hurtl.hu

2023. november 29. 12:31

A vietnámi férfinak egy verekedés közben kerültek a fejébe a pálcikák az orrán keresztül, de neki ez fel sem tűnt. 

Egy pár eltört evőpálcikát operáltak ki egy vietnámi kórház orvosai egy férfi agyából. Mint kiderült, egy verekedés közben kerültek oda az orrán keresztül, de a férfi öt hónapon át élt úgy a fejébe fúródott evőpálcikákkal, hogy fogalma sem volt róluk.

A 35 éves férfi öt hónappal korábban, italozás közben verekedett össze valakivel. Akkor megsérült, és egy kórház sürgősségi osztályán kezelték, de akkor nem vettek észre semmi szokatlant az orra környékén.

A vietnámi sajtóban megjelent beszámolók szerint a férfi azután ment újra kórházba, hogy viszketni kezdett az orra, és miközben egy csipesszel próbálta megoldani a problémát, felfedezte, hogy van ott valami nagyobb tárgy. Amikor bevitték, fejfájásra és látászavarra panaszkodott, és arra, hogy folyik az orra. Végül egy CT-vizsgálat során kiderült, hogy evőpálcikák vannak az orrában, amik az agyába fúródtak.

Öt hónapon át fájt a feje, kiderült, evőpálcikák fúródtak az agyába
A férfi fejéből kiszadett evőpálcikák. Fotó: bvcubadonghoi.vn

A pálcikák eltávolítása után az orvosok endoszkópos műtétet hajtott végre rajta az evőpálcikák okozta sérülések meggyógyítására. A beszámolók szerint a beteg állapota stabil, és arra vár, hogy kiengedjék a kórházból.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Tudomány-Tech#evőpálcika#kórház#műtét#egészség#vietnam

Címlapról ajánljuk