Tudomány-Tech

Meghátrált az Apple az EU előtt, régóta várt újítás jön az iPhone-okra

rtl.hurtl.hu

2023. november 17. 14:27

Sok év után beadta a derekát az Apple az Európai Unió követeléseinek: jövőre jön az androidos készülék többségénél használt RCS-alapú üzenetküldés az iPhone-okra.

Sok év után végül meghátrált az Apple, és bejelentette: 2024-től az iPhone-ok is támogatni fogják az RCS üzenetküldést, a legtöbb androidos készüléken használt üzenetküldési szabványt – írja a 24.hu.

A Rich Communication Services (röviden RCS) az üzenetváltás modern iparági szabványa, amely lehetővé teszi, hogy biztonságosabban beszélgessünk másokkal, mint az SMS vagy MMS segítségével. Az RCS-támogatás azt jelenti, hogy az elküldött és fogadott üzenetek magas szintű titkosítást kapnak, de immáron olyan hasznos dolgok is bekerülnek az Apple készülékeibe, mint a „látta” és gépelést mutató jelzések.

Úgy gondoljuk, hogy az RCS Universal Profile jobb interoperabilitási élményt nyújt majd az SMS-hez vagy az MMS-hez képest

– mondta Jacqueline Roy, az Apple szóvivője.

Ám hozzátette, a vállalat továbbra is a „legjobb és legbiztonságosabb” üzenetküldési lehetőségként tekint az iMessage-re, így nem tervezik leváltani, hanem a kettő egymás mellett fog megférni. A lap ugyanakkor megjegyzi: az Apple bizonyára nem önszántából döntött az RCS-támogatás mellett. A végre az Európai Unió digitális piacokról szóló törvénye (DMA) is hatalmas nyomást gyakorolt, amely szabályozás egyebek mellett megköveteli, hogy az egyes gyártók szolgáltatásai minden platformon elérhetőek legyenek. Így például azt is, hogy az iMessage is használható legyen egy androidos mobilon.

Nyitókép (illusztráció): Tayfun Coskun / Anadolu Agency via Getty Images

 

#Tudomány-Tech#apple#iphone#európai unió#android

Címlapról ajánljuk