Felfedezték a világ első rótyáját, azaz róka-kutya hibridétA vadon élő rótyát elütötte egy autó, így került a tudomány látóterébe.
Tudomány-Tech

Felfedezték a világ első rótyáját, azaz róka-kutya hibridét

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 15:55

A vadon élő rótyát elütötte egy autó, így került a tudomány látóterébe.

Felfedezték Brazíliában a világ első ismert rótyáját, azaz róka-kutya hibridét, írja a Telegraph. Az állatot még 2021-ben ütötte el itt egy autó, ezután állatorvoshoz került. Az állatkórházban nem tudták megmondani, hogy ez milyen lény lehet, így hosszasabb kutatás következett.

A rótyáról most publikáltak egy tanulmányt, amelyből kiderül, hogy anyja egy róka volt, apja pedig egy ismeretlen fajú kutya. Az állatról készült képet ezen a linken keresztül lehet megnézni.

A tudósok szerint az állat egyszerre bír egy kutya és egy róka tulajdonságaival: olyan a szőre, mint egy rókának, úgy ugat, mint egy kutya, de vadon élő anyjához hasonlóan inkább élő rágcsálókra vadászik, az állateledelt elutasítja. Az emberekkel egy ideig bizalmatlan volt, ám mostanra már hozzájuk szokott.

Flávia Ferrari, az állattal dolgozó kutató arról beszélt: egy „fantasztikus állatról van szó”, amely „nem olyan szelíd, mint egy kutya, de a vadon élő állatokra jellemző agresszió sincs meg benne”.

Nyitókép: www.ncbi.nlm.nih.gov

#Tudomány-Tech#rótya#róka#kutya#hibrid#brazília#felfedezés

Címlapról ajánljuk