Tudomány-Tech

Leállítják a Messenger egyik népszerű változatát

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 25. 14:58

Megszűnik a Messenger Lite, a népszerű csevegőalkalmazás alacsonyabb rendszerigényű változata. 

A Facebook és az Instagram anyavállalata (Meta) megszünteti a Messenger Lite-ot, a népszerű csevegőalkalmazás alacsonyabb rendszerigényű változatát – írta meg a 9to5Google.

A 2016-ban megjelent Messenger Lite applikáció azoknak volt kedvezőbb választás, akiknek gyengébb teljesítményű, belépőszintű telefonja volt, és lassú vagy korlátozott mobilinternet-elérése van. Idővel azonban minden készüléken elterjedt, mert kevesebb tárhelyigénye volt, letisztultabb dizájnnal rendelkezett és az akkumulátort sem merítette olyan gyorsan.

A Messenger Lite utoljára tavaly kapott frissítést, azonban szeptember 18-án végleg leállítják az üzenetküldő appot.

Az alkalmazást a dátumig még persze lehet használni, de a Google Play Áruházból már eltűnt, újonnan senki nem tudja letölteni. A felhasználókat már egy üzenet is figyelmezteti, amikor belépnek az alkalmazásba, és azt javasolják nekik, hogy töltsék le a Messengert. A döntés hátterében az állhat, hogy az okostelefonok világszerte egyre erősebbek, így lassan feleslegessé válik az alacsonyabb rendszerigényű változat.

Szeptember végén megszűnik az SMS-üzenetküldés- és fogadás is az androidos Messengerben, erről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Nyitókép: Getty Images

#Tudomány-Tech#messenger#megszűnik#facebook#meta

Címlapról ajánljuk