Tudomány-Tech

Népszerű funkciót vesznek ki a Messengerből

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 9. 8:35

Szeptember végén megszűnik az SMS-üzenetküldés- és fogadás az androidos Messengerben. Azok, akik ezután frissítik az alkalmazást, nem férhetnek majd hozzá a csevegőprogram funkciójához. 

Jelentős változást jelentettek be az androidos Messengerben: szeptember 28-án megszűnik az SMS-üzenetküldés- és fogadás a Facebook csevegőprogramjában. Azok, akik ezután frissítik az alkalmazást, nem férhetnek majd hozzá a funkcióhoz – adhat hírül a GSMArena.

A Facebook és az Instagram anyavállalata, a Meta még 2016-ban építette be a funkciót a népszerű csevegőprogramba. Ennek segítségével minden üzenetet egy felületen tudtak kezelni a felhasználók. Fontos tudni, hogy eddig is csak az androidos eszközökön lehetett az Messengert alapértelmezett SMS-programként beállítani, így a mostani változtatás az iPhone-osokat nem érinti.

A Meta azt javasolja, hogy aki eddig alapértelmezettként használta a Messengert az SMS-ek küldéséhez és fogadásához, válasszon másik alkalmazást a határidőig. Ha valaki ennek ellenére sem vált új applikációra, akkor az SMS-ek automatikusan a készülék alapértelmezett üzenetküldőjébe kerülnek a frissítést követően. Az Android üzenetküldési funkcióiról bővebben a Google Súgóközpontban tájékoztatnak.

Nyitókép: Pexels.com

 

#Tudomány-Tech#facebook#messenger#android#sms#változás

Címlapról ajánljuk