Tudomány-Tech

Egy biológus szerint az űrlények elefántméretű pókok lehetnek

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 17. 8:05

Vagy akár nagyon pici rinocéroszok is.

A 82 éves biológus, etológus- és evolúciókutató Richard Dawkins egy YouTube-on indított kérdezz-felelek során megpróbálta megválaszolni, hogy hogyan nézhetnek ki az űrlények, már ha egyáltalán léteznek, írja a Daily Star.

Dawkins szerint minden attól függ, hogy a bolygó, ahonnan jönnek, milyen hely, milyen környezeti hatások érik ott az élőlényeket. Példaként egy kis gravitációval rendelkező bolygót hozott fel, e kapcsán azt mondta, hogy egy ilyen bolygóról érkező lény nagy lenne, a teste pedig pókszerű volna.

Ha viszont egy nagy gravitációval rendelkező bolygó lenne ezeknek a lényeknek az otthona, akkor egészen kicsik lennének, mint egy bogár, a testszerkezetük pedig a legjobban egy rinocéroszéra hasonlítana

– mondta Dawkins, aki azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy az űrlények nagyon hasonlítanak az emberi fajhoz.

Szerinte, ha egy Földhöz hasonló bolygóról jönnének, akkor többé-kevésbé úgy néznének ki, mint mi. Dawkins úgy véli, hogy mivel az evolúciót nagyban befolyásolja a környezet és egyéb körülmények, így nem túlzás azt feltételezni, hogy az élet egyféleképpen fejlődhet bizonyos környezeti sajátosságok között.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Tudomány-Tech#pók#richard dawkins#rinocérosz#idegen#élet#Ufo#űrlény

Címlapról ajánljuk