Tudomány-Tech

Három karórát és hetyke kecskeszakállt villantott az első Holdraszállás 54. évfordulóján Buzz Aldrin

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 17. 11:48

Buzz Aldrin, az Apollo-11 küldetés egyetlen még életben lévő űrhajósa, tükörtojásos sztékkel ünnepelte az első Holdraszállás 54. évfordulóját, az erről készült fotón három karórát is visel, és egyben megmutatta a világnak új fazonú arcszőrzetét is.

Vidám fotóval emlékezett meg Twitteren az első Holdraszállás 54. évfordulójáról Buzz Aldrin, az Apollo-11 küldetés egyetlen még életben lévő űrhajósa.

A 94 életévét taposó veterán asztronauta tükörtojásos sztékkel ünnepelte, hogy 1969. július 16-án útnak indult a NASA történelmi küldetése, amely elsőként vitt embert a Holdra.

Buzz Aldrin, a Sas holdkomp pilótájaként 1969. július 20-án, a küldetés parancsnoka, Neil Armstrong után másodikként léphetett a Hold felszínére.

Neil Armstrong 2012-ben, míg Michael Collins, a parancsnoki modul pilótája 2021-ben hunyt el, az Apollo-11 legendás személyzetéből már csak Buzz Aldrin van az elők sorában, de ő a frissen közzétett fotó tanúsága szerint él és virul.

A kép érdekessége, hogy Aldrin három karórát, illetve mókás kecskeszakállat visel, aminek köszönhetően szinte alig lehet ráismerni a holdraszállás borostásan sármos űrhajósára.


Nyitókép: NASA / Buzz Aldrin

#Tudomány-Tech#tudomány#űrkutatás#űrhajózás#nasa#Buzz Aldrin#Apollo-11#holdraszállás

Címlapról ajánljuk