Tudomány-Tech

Elon Musk állást ajánlott egy 14 éves fiúnak, aki az első diplomájára készül

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 9:49

Már egyetemre jár, sőt mindjárt végez.

Elon Musk cége, az űrkutatással foglalkozó SpaceX állásajánlatot tett egy 14 éves fiúnak, akit már nem sok választ el attól, hogy a Santa Clara Egyetem legfiatalabb diplomása legyen. A 14 éves Kairan Quazi mérnöki diplomát fog szerezni, amivel felkeltette a milliárdos Musk érdeklődését.

Quazi egy interjúban azt mondta, hogy már a harmadik osztályban nyilvánvalóvá vált, hogy az oktatási rendszer nem veszi fel a versenyt a képességeivel, ezért osztályt ugrott több alkalommal is. Hamar főiskolára került, ahol eleinte nagyon furcsa volt, hogy mindenki sokkal idősebb nála.

A fiú elmondta, hogy az első napokban érezte, hogy ez már teljesen más szint, de állítása szerint nagyon élvezi a kihívást. De nemcsak a tanulás megy neki jól, az elmúlt időszakban barátokra is szert tett.

Sokan arra figyelmeztetik a fiatal zsenit, hogy próbáljon arra is koncentrálni, hogy élvezze a gyerekkort és ne csak a tanulásra és a fejlődésre összpontosítson, röviden: ne akarjon túl gyorsan felnőni. A fiú elfogadja az intelmeket, de úgy gondolja, hogy ha azon aggódna, hogy túl gyorsan lépked előre, akkor nem tartana ott most, ahol.

A LADBible azt írja, hogy a fiú szoftvermérnökként fog csatlakozni a SpaceX-hez.

Nyitókép: Instagram

 

#Tudomány-Tech#elon musk#spacex#kairan quazi

Címlapról ajánljuk