Tudomány-Tech

Saját rokona harapta meg a férfit, majdnem elvesztette a lábát egy húsevő fertőzés miatt

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 18:04

Eldurvult a családi összejövetel.

Megharapott egy férfit saját családtagja egy botrányosra sikerült családi összejöveten Floridában. A megharapott férfinek ezután teljesen elfekélyesedett a combja, mivel kiderült, hogy egy húsevő kórokozó támadta meg a harapásnyomon keresztül, írja a Live Science.

Az 52 éves Donnie Adams először egy dudort talált a sebesülésén két nappal az incidens után, napokkal később pedig már annyira fájt a lába, hogy járni sem tudott. Először antibiotikumot és tetanuszoltást kapott, majd azt is megállapították, hogy azonnali beavatkozásra van szükség, mivel nekrotizáló fasciitis – köznapi nevén: húsevő fertőzés – támadta meg a lábát.

Amint a sebészeti eszköz megvágta a férfi szövetét, szürke folyadék szivárgott ki belőle.

A fertőzés amputációhoz, de akár szervi elégtelenséghez is vezethet: nagyjából minden ötödik páciens belehal. Adamsnek azonban még időben kivágták a combja elülső részében található szövet hetven százalékát, így megúszta a rosszabbik variációt.

A páciens ma már tudja használni a lábát, ám gyakran fájlalja azt. A szakértők szerint elképzelhető, hogy az őt megharapó rokontól érkezett a baktérium, de az is lehet, hogy az már alapból a bőrén volt, amikor az incidens történt.

Nyitókép: Getty Images

#Tudomány-Tech#fertőzés#húsevő#baktérium#florida#rokon#harapás#nekrózis

Címlapról ajánljuk