Tudomány-Tech

Kutyások, figyelem: rossz ötlet hagyni, hogy kedvenceink az ágyunkban aludjanak

rtl.hurtl.hu

2023. június 4. 16:45

Számos érv szól ez ellen. 

Nem jó ötlet hagyni, hogy kutyáink és macskáink a mi ágyunkban aludjanak, tudósított a Happy Beds nevű matracbolt figyelmeztetéséről a Northern Echo című brit lap. Ennek több oka is van: egyrészt a melegebb idő beköszöntével számos állat elkezdeni levedleni a szőrét, ez pedig kényelmetlenségeket okozhat gazdinak és kedvencnek egyaránt az ágyban.

Másrészt a levedlett szőrben kórokozók és apró bogarak is lehetnek, amelyek könnyedén átköltözhetnek állatról emberre. „Sokak szerint a szőr ezen kockázatok fő oka, de valójában az állati bőr hámja az, ami súlyos egészségügyi problémákat okozhat” – az állati hám pedig a levedlett szőrhöz tapadva kerülhet be az ágyunkba.

Arra figyelmeztetnek, hogy a hámot akár be is lélegezhetjük, amely önmagában is tüdő-, illetve légzési problémákhoz vezethet. Súlyos esetekben akár asztmásak is lehetünk tőle. Nem is beszélve arról, hogy az efféle idegen testek miatt csökken az alvás minősége is, úgyhogy könnyen megeshet az, hogy fáradtan, rosszkedvűen kelünk reggelente.

Nyitókép: Unsplash

#Tudomány-Tech#kutya#szőr#ágy#alvás#kórokozó

Címlapról ajánljuk