Tudomány-Tech

A Twitter véletlenül hitelesített egy Disney-t megszemélyesítő álfiókot, ami rasszista szitokszavakkal ünnepelt

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 19:03

Repül a sárga pipa, ki tudja hol áll meg?

Sárga pipás, arany hitelesítést kapott egy fiók a Twitteren, ami a Disney-t parodizálja ki, írta a Variety. Ez azt jelenti, hogy a fiókot a Disney hivatalos képviselőjeként ismerte el a cég. A fiók mögött álló személy ezt azzal ünnepelte, hogy rasszista szitokszavakat kezdett megosztani. Az arany színű pipa havonta ezer dollárba kerül a felületen, de a cég számos fiók számára ingyenesen elérhetővé tette azt.

Egy ilyesmi sztori lassan egy átlagos nap leírásaként is megállja a Twitternél, amely Elon Musk cégvezér regnálása óta elég sok botrányon átesett: közülük több a platform hitelesítési rendszeréről szólt, aminek a milliárdos elvette eredeti értelmét, és fizetőssé tette azt. A platform nemrég számos nagy elérésű fióktól megvonta a hitelesítést, ám azóta több számára is visszaállította azt – ahogy a mellékelt ábra mutatja ez utóbbi művelet sem sikerült hibátlanul.

A hamis Disney azzal kezdte, hogy egy bizonyos n-betűvel kezdődő szóval jellemezte Elon Muskot, majd több káromkodással és rasszizmussal teli tweetet is megosztott. A fiókot azóta felfüggesztette a platform, de a trágár üzenetek így is felhasználók százezezreihez jutottak el.

#Tudomány-Tech#twitter#hitelesítés#disney#paródia#elon musk#rasszista

Címlapról ajánljuk