Tudomány-Tech

Hirtelen visszakapta egy csomó nagy elérésű fiók a Twitter kék pipáját

rtl.hurtl.hu

2023. április 23. 18:59

Tovább folyik a dráma az Elon Musk vezette cégnél.

Számtalan nem fizető profil kapta vissza a hitelesítéshez használt kék pipát, amit Elon Musk korábban csak a fizető felhasználók számára tett elérhetővé. A BBC szerint Beyoncé, Harry Kane, valamint több médiacég és újságíró is visszakapta a plecsnit.

A jelenség főleg a népszerű profilokat érintette, de akadt köztük olyan is, amelynek nem volt egymillió követője. A Twitter fizetős verizóját jelenleg négyszázezernél kevesebben használják világszerte. Musk arról beszélt, hogy több kritikusának – például Stephen Kingnek, William Shatnernek és Lebron Jamesnek – saját maga fog előfizetni a platformra.

A Twitter jelenleg havi négymillió dolláros veszteséggel működik.

Korábban mi is megírtuk: Beyoncétől, Ronaldótól, sőt még Ferenc pápától is elvette a Twitter a hitelességet jelző kis kék pipát április 20-tól. A cég ezelőtt azt közölte, hogy olyan fiókok előfizetését fogja megszüntetni, amelyek még Musk uralma előtt kapták meg az ellenőrzött státuszt. A régi felhasználóknak ráadásul fizetniük kell azért, hogy megtarthassák a kék pipát, amely mostanáig hírességek, politikusok és cégek profilján jelezte, hogy igazolt fiókról van szó.

Nyitókép: Jeff Chiu / AP/MTI

#Tudomány-Tech#twitter#kék pipa#hitelesítés#elon musk

Címlapról ajánljuk