Tudomány-Tech

Kitiltják az iPhone-okat a Kremlből

rtl.hurtl.hu

2023. március 20. 12:28

Oda lehet adni játszani a gyereknek.

A Kreml arra kérte a jövő évi oroszországi elnökválasztás előkészítésében résztvevő dolgozóit, hogy cseréljék le iPhone-jaikat, mert attól tartanak, hogy a nyugati hírszerző ügynökségek lehallgathatják az Apple mobiljait – idézi a Reuters a Komerszant értesülését.

Az orosz lap forrásai szerint az elnöki hivatal helyettes vezetője, Szergej Kirijenko április elsejei határidőt szabott a dolgozóknak szervezett tanácskozáson, amelynek egyik résztvevője úgy fogalmazott: „az iPhone-oknak vége van, el kell dobni, vagy oda kell adni a gyerekeknek”.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov nem erősítette meg az értesülést, azt mondta, semmilyen okostelefont nem használnak hivatali ügyekre. Ugyanakkor a Komerszant szerint a Kreml más típusú telefonokkal pótolhatja a belpolitikai ügyekben dolgozók mobiljait.

Tavaly az Egyesült Államok tiltotta be nemzetbiztonsági okokra hivatkozva a kínai Huawei és ZTE termékeinek importját és árusítását. Emellett a TikTok alkalmazásának telepítését is egyre több országban tiltják meg a kormányzati készülékeken.

Nyitókép: Mihail Siergiejevicz/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

#Tudomány-Tech#oroszország#iphone#nemzetbiztonság#apple

Címlapról ajánljuk