Tudomány-Tech

A TikTok egy órában korlátozza a 18 év alattiak napi képernyőidejét

rtl.hurtl.hu

2023. március 1. 13:17

A kínai verzió szigorát azonban ez még nem éri el. 

A TikTok szerdán bejelentette, hogy minden 18 év alatti felhasználónak alapból napi egy órás használati limitet vezetnek be, hogy megnehezítsék a kamaszoknak, hogy órákon át az alkalmazáson lógjanak. A korlátozást az elkövetkező hetekben vezetik be.

A korlátozás azonban nem végleges. A felhasználók a hatvan perces limit elérése után egy jelszó beírásával meghosszabbíthatják az időkorlátot. A cég közlése szerint azonban az, hogy aktív lépéseket kell tenniük, csökkenteni fogja a TikTokon eltöltött időt.

A 13 év alattiak számára szintén hatvan perc lesz a limit, de ők már csak a szülő engedélyével tudják azt megnövelni, harminc perccel. Emellett lehetőséget adnak a szülőknek arra, hogy folyamatosan kövessék, hogy mit csinálnak a gyerekeik a TikTokon, és saját időkorlátot is beállíthatnak, valamint szűrhetik, hogy milyen tartalmak kerülnek eléjük.

Kínában szigorúbbak

A kínai videómegosztó alkalmazás a TikTok kínai verziójában (Douyin) a 14 év alatti gyerekeknek csak negyven perc használatot engedélyeznek, és nem használhatják az alkalmazást este tíz óra és reggel hat óra között. A kínai jogszabályok értelmében csak a valódi nevükön regisztrálhatnak az emberek a Douyinra, és a valódi életkorukat is meg kell adniuk. A 18 év alattiak pedig csak a szülő vagy gondviselő engedélyével regisztrálhatnak.

Nyitókép: Biztonsági őr akadályozza a sajtósok munkáját a TikTok kínai videomegosztót tulajdonló ByteDance vállalat pekingi központja előtt 2020. augusztus 3-án. Fotó: MTI/EPA/Vu Hong

 

#Tudomány-Tech#tiktok#időkorlát#gyerekek

Címlapról ajánljuk