Tudomány-Tech

Ferde, direkt kényelmetlen vécéülőkét készítettek, hogy a dolgozók minél kevesebb időt töltsenek a mosdóban

rtl.hurtl.hu

2023. január 29. 15:25

„Már vécézni sem hagy minket békében a tőke” – mondhatta volna Karl Marx.

Viszonylag bevett módszer arra, hogy az ember legalább pár percre kimeneküljön a munkahelyi stresszből, ha trónol egy kiadósat irodai vécén, és dolga elvégzése mellett végigpörgeti az Instagramját, Messengerét.

Egy brit cég ezen szeretne változtatni. A Slanty olyan ferde, kényelmetlen vécéülőkét feljesztett ki, ami dizájnjával arra ösztökél, hogy minél kevesebb időt töltünk rajta. A Family Handyman cikke szerint ez növelheti a produktivitást a vállalatoknál.

A vállalat állítja, hogy amúgy is egészségtelen túl sokat ülni a vécén, a trónolás közbeni mobilozással pedig feleslegesen terjesztjük a kórokozókat. Állítják, hogy a ferde ülőkével több mint 25 százalékkal csökkenhet a vécén töltött idő száma, és ennyivel több juthat munkára.

A dolgozók azonban nem ölelik keblükre az alternatív vécéket. Korábban a CNET azt írta, hogy ez a „legrosszindulatúbb kísérlet arra, hogy csökkentsék a telefonozással töltött időt”, az Atlantic pedig egyenesen disztópikusnak nevezte a vécét. Legerősebben talán a Wired fogalmazott, akik azt írták:

A céges kakarendőrség elvenné a vécén töltött drága idődet.

Nyitókép: STANDARDTOILET.NET

#Tudomány-Tech#cég#vécé#ülőke#produktivitás#kényelem

Címlapról ajánljuk