Tudomány-Tech

Mérges pattanásnak nevezték Elon Muskot a Twitter székházára vetített üzenetben

rtl.hurtl.hu

2022. november 18. 12:08

Már a platform fennmaradása is kétséges, miután a milliárdos tömegével üldözte el a dolgozókat.

Elon Muskot gyalázó üzeneteket vetítettek a Twitter kaliforniai székházára, miközben lejárt az az egynapos határidő, amit a közösségi platform új tulajdonosa a dolgozóknak szabott arra, hogy eldöntsék: akarnak-e feszített tempóban, túlórákkal dolgozni vagy elhagyják a céget.

Elon Musk: legfőbb parazita, mérges pattanás, apartheiden nyerészkedő, diktátor seggnyalója, törvénytelen oligarcha, bizonytalan gyarmatosító, kegyetlen felhalmozó, űr-Karen, középszerű kisfiú, nyomás alatt álló kiváltságos, kisstílű rasszista, megalomán

– futott végig a felsorolás a székház homlokzatán, miközben százak távoztak a Twittertől. A furcsa felsorolásból leginkább az „űr-Karen” fogta meg az internetezőket: a Karen nem egyszerűen egy női név, hanem egy vitatott, pejoratív kifejezés olyan emberekre, akik feljogosítva érzik magukat a különleges bánásmódra. A mémekben a „Karenek” jellemzően bubifrizurás, rasszista nők, akiknek a jelmondata az, hogy „beszélni akarok az üzletvezetővel”.

Elon Muskot egyébként a tömeges felmondás sem hatotta meg, a Twitteren azt írta, hogy „a legjobbak maradnak”. Ám volt olyan dolgozó, aki azt állította, hogy Musk maga próbálta a dolgozók egy részét győzködni a maradásról.

A Guardian szerint egyelőre nem világos, hogy hányan döntöttek a távozás mellett, de az állomány felét is kitehetik. A cég átmenetileg az irodáit is bezárta, sok felhasználó pedig már búcsúzkodik a közösségi portáltól: egyes szakértők azt javasolják nekik, hogy mentsék le bejegyzéseiket arra az esetre, ha a Twitter teljesen összeomolna.

Néhány napja egyébként a milliárdos anyukája kérte az embereket arra, hogy ne legyenek gonoszak a fiával, akit szerinte azért ér sok gyűlölet, mert sikeres.

#Tudomány-Tech#elon musk#twitter#karen#gyalázkodás

Címlapról ajánljuk