Tudomány-Tech

VR-szemüveget fejlesztenek, ami azonnal megöl, ha meghalsz a játékban

rtl.hurtl.hu

2022. november 8. 14:37

Az Oculus fejlesztője nehezen talál önkénteseket, akik kipróbálnák legújabb találmányát.

Palmer Luckey-t, az Oculus VR szemüvegekkel foglalkozó vállalat alapítóját mindig is lenyűgözte az ötlet, hogy az emberek a valós életüket egy virtuális avatárral kössék össze. Talán ezért is kezdett egy olyan eszköz fejlesztésébe, ami úgy néz ki, mint egy átlagos VR szemüveg, annyi különbséggel, hogy a tetején három félelmetes robbanó töltet található, ami közvetlenül a viselője koponyája felé néz – írja a MailOnline.

Ezek a „töltények” hivatottak arra, hogy egy lövéssel gyakorlatilag megöljék a játékost, amint a karaktere a játékban is meghal.

A termék fejlesztője elismerte, hogy az eszköz még nem készült el teljesen, és gondjai lehetnek azzal is, hogy engedélyeztesse a forgalomba helyezését.

Luckey, aki 2014-ben, 21 évesen adta el hárommilliárd dollárért az Oculust a Facebookot is tulajdonoló Metának, egy blogbejegyzésben mesélt a nem mindennapi ötlet hátteréről:

Mindig is lenyűgözött az ötlet, hogy a valós életedet a virtuális avatárodhoz kösd – azonnal a maximális szintre emeled a tétet, és arra kényszeríted az embereket, hogy alapvetően gondolják át, hogyan lépnek kapcsolatba a virtuális világgal és a benne lévő játékosokkal


– írja. Az eszközt egyébként egy animesorozat, a Sword Art Online ihlette, amelyben a szereplők egy NerveGear nevű sisak segítségével irányíthatják a játékbéli karaktereiket. A fiktív sisak tulajdonképpen ugyanazt a célt szolgálja, mint a most valóságban is fejlesztés alatt álló eszköz.

Nyitókép: MailOnline

#Tudomány-Tech#oculus#vr#szemüveg#palmer luckey#fejlesztés#tech#halál#gyilkos#eszköz

Címlapról ajánljuk