Tudomány-Tech

A Disney és a Coca Cola is kikelt a Twitter ellen, mert gyerekpornó mellett szerepeltették a hirdetéseiket

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 20:10

A Disney, a Coca Cola, a Dyson és a Mazda is elégedetlenkedő vállalatok között van.

Nagyjából harminc cég foglalt állást a Twitterrel szemben, mert azzal vádolják a techcéget, hogy gyerekpornó társaságában jelenítette meg a hirdetéseiket, írja a Reuters. A vállalatok között van a Disney, a Coca Cola, a Dyson és a Mazda is.

A „nemi erőszak” és a „tinik” hashtagek is szerepeltek azok között a tweetek között, amiket a cégek finanszírozott üzeneteivel jelenített meg a platform. A cégek most azt ígérik, hogy ha a Twitter nem javítja ki ezt, akkor többet nem hirdetnek a felületén.

Volt olyan, hogy egy gyerekkórház hirdetése mellett szerepelt egy gyerekpornót áruló tweet is. A Twitter szóvivője arról beszélt, hogy „zéró toleranciát” alkalmaznak a gyerekeket kihasználó tartalmak mellett, és hogy a jövőben többet fognak befektetni azért, hogy az ilyen tartalmakat letöröljék.

A Reuters szerint a Twitter tartalmának 13 százaléka pornográf jellegű. Mivel a felület nem tiltja a felnőtteknek szóló tartalmakat, ezért képesek néhányan gyerekpornót is felcsempészni az oldalra. A lap szerint legalább ötszáz olyan fiók van, amik nyíltan próbálnak eladni gyerekpornót.

Nyitókép: Getty Images

#Tudomány-Tech#twitter#pornó#gyerek#coca cola#disney#hirdetés

Címlapról ajánljuk