Tudomány-Tech

A Google Play nem hajlandó közzétenni Donald Trump közösségi médiás alkalmazását

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 31. 12:36

A Truth Social egyelőre nem tölthető le az alkalmazásboltból. 

A Google egyelőre nem engedi közzétenni az androidos okostelefonokon elérhető Play áruházban a Donald Trump volt amerikai elnök tulajdonában álló Trump Media által kifejlesztett Truth Social nevű közösségi alkalmazást – írja a CNBC. A Twitter versenytársának szánt oldal az indoklás szerint a hatékony moderáció hiánya miatt sérti az áruház felhasználói feltételeit.

Az Axios szerint a Google azt kifogásolja, hogy bár a Truth Socialban létezik figyelmeztetés, amelyet rátesznek bizonyos posztokra, ha egyesek számára nem megfelelő tartalmat találnak a portálon, de továbbra is vannak az alkalmazásban erőszakkal fenyegetőző üzenetek.

A CNBC-hez kedden eljuttatott közleményében a Google-t tulajdonló Alphabet részéről azt mondták, több panasz érkezett hozzájuk arról, hogy a Truth Social megsérti a felhasználói feltételeket.

A korlátozás értelmében az androidos telefonnal rendelkezők – tehát az okostelefont használók 44 százaléka az Egyesült Államokban – nem tudják letölteni a Truth Socialt. Az Axios megjegyzi, hogy az Android operációs rendszernél a Truth Social megtehetné, hogy saját weboldalán vagy más internetes felületen teszi közzé az applikációt, de ezt egyelőre nem lépték meg.

A közösségi média részéről elfogadták az indoklást, és azt közölték, dolgozni fognak a hibák kijavításán.

A Trump Media and Technology cégcsoport vezérigazgatója, Devin Nunes azt mondta, a Google hozta a döntést, amely nem a közösségi média elveitől függött. Hozzátette, egyelőre várják, hogy a Truth Social elérhető legyen a Google Play oldalán. A Google részéről válaszul azt közölték, Nunes állításai nem fedik a valóságot a Trump Media és az áruház közötti egyeztetésről, kiemelve, hogy a techóriás világosan rámutatott a Truth Social szabálysértéseire.

Hisszük, hogy minden amerikainak joga van használnia a Truth Socialt, függetlenül attól, milyen telefonja van.

– áll a Trump Media közleményében.

Nyitókép: James Devaney / GC Images / Getty Images

 

#Tudomány-Tech#donald trump#truth social#alkalmazás#alkalmazásbolt

Címlapról ajánljuk