Tudomány-Tech

Sokan azt hiszik, hogy a CERN kutatói véletlenül kinyitották a pokol kapuját

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 24. 17:27

Nem tudományos munkát végeznek, hanem démoni entitásokkal kommunikálnak.

A tényellenőrzőknek az utóbbi időben egyre könnyebb dolguk van, az elmúlt években ugyanis nem bonyolult, kétes információk alapján nyilvánosságra került információkat kell lecsekkolniuk, hanem olyan tévhiteket kell cáfolniuk, miszerint a Föld valójában lapos.

Akárhogy is, a USA Today elérkezettnek látta a pillanatot, hogy tényellenőrzés tárgyává tegye azt a kérdést, miszerint a CERN tudósai megnyitották-e a pokol kapuját.

A CERN egyébként az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet angol nyelvű nevének a rövidítése és mint olyan, a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriuma, itt fejlesztették ki többek között a Nagy Hadronütköztetőt is. A székhelye a francia-svájci határon helyezkedik el, Genftől kissé északra.

A Nagy Hadronütköztetőt frissítésen és javításon esett át nemrég. Erre a hírre sokan úgy reagáltak elsősorban a TikTok-on és a Facebookon, hogy technológiával szeretnék megnyitni a pokol kapuját. A TikTok-on sok olyan videó bukkant fel, amelyeken tudósok láthatók, amint portált nyitnak egy sötét dimenzióba. Ezekben a bejegyzésekben tényként közlik, hogy a felvételen a CERN szakemberei láthatók. 

Bármilyen bugyutának is tűnik ez az elmélet, alkalmas lehet arra, hogy sokak fejében zavart okozzon.

A posztban egyértelműen le is írják, hogy a CERN valójában más világokat keres, szeretnék kinyitni a pokol kapuját, hogy átjöhessenek a mi dimenziónkba a gonosz lelkel, démonok.

Valóság

A valóságban nincs arra bizonyíték, hogy a CERN munkatársai a tudományos munka mellett mással is foglalkoznának. A Nagy Hadronütköztetőt részecskék ütköztetésére használják, ezeknek a részecskéknek az ütközésekor felszabaduló energiákat tanulmányozzák. 

Nem igaz az az állítás, hogy a CERN tudósai démoni entitásokkal kommunikálnak, és az ütközőt használják fel a pokol kapujának megnyitására

mondta Dejan Stojkovic, a buffaloi egyetem fizikaprofesszora a USA Today-nek.

Stojkovic elmondta, hogy a technológiánk fejlettsége kevés ahhoz, hogy fekete lyukat vagy féreglyukat hozzunk létre. Hogy ezt elérjük, nagyjából akkora szerkezetre lenne szükségünk, mint amekkora az egész ismert univerzumunk mérete.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Tudomány-Tech#cern#kutató#pokol

Címlapról ajánljuk