Tudomány-Tech

Egy tanulmány szerint a nőknek háromféle orgazmusuk van: hullám, vulkán és lavina

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 16:24

A kutatók a nők izmainak összehúzódását figyelték. 

Egy tanulmány megállapította, hogy a nők három különböző típusú orgazmust élnek át, a hullámzástól a vulkánszerű robbanásig – írja a LADBible.

A prágai Károly Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatás során a nők orgazmusát vizsgálták, azaz „megmérték” azokat, hogy meghatározzák az öröm szintjeit. 

Az egyetem idegtudományi professzora, James Pfaus által vezetett vizsgálat során 54 nőt kértek fel arra, hogy az orgazmus eléréséhez egy bluetooth-csatlakozású, Lioness néven ismert vibrátort használjanak.

A kutatócsoport megállapította, hogy a női medencefenék izmai különböző módon húzódnak össze, ezért az eredményeket az orgazmus különböző kategóriáira bontották: e szerint létezik hullám, lavina és vulkán.

A Lioness készüléket úgy tervezték, hogy érzékelje a medencefenék összehúzódásainak erejét, és az adatokat felhasználva megvizsgálja az ilyen mozgások ritmusát.

Ez lehetővé tette a kutatók számára, hogy megnézzék a résztvevők belső mozgásait az orgazmushoz vezető úton.

A tanulmány megállapította, hogy a hullám volt a leggyakoribb orgazmustípus, amelyet az önkéntesek tapasztaltak: 26 nőnél egyfajta hullámzásként nyilvánult meg az élvezet. 

A többi résztvevő közül 17-en lavinaorgazmust, míg 11 nő vulkánorgazmust élt át.

Nyitókép: M-Production / Getty Images

#Tudomány-Tech#szex#orgazmus#tanulmány#lavina

Címlapról ajánljuk