Tudomány-Tech

Szexibbek azok az emberek, akiknek egy szexuális úton terjedő macskaparazita rágja szét az agyát – állítja egy tanulmány

rtl.hurtl.hu

2022. május 22. 8:38

Itt az új párkapcsolati trend, a toxoplazmózis.

Kívánatosabbnak találják azokat az embereket, akiknek a Toxoplasma gondii nevű agyfolyamatokat módosító parazita fertőzött meg, állítja a Brain, Cognition and Mental Health megnyugtató tanulmánya.

A parazita macskákról terjedt át az emberekre, de azok se aggódjanak, akiknek nincs ilyen háziállatuk: az szexuális úton is bejuthat a szervezetünkbe. Egy toxoplazmózis nevű betegséget okoz, ami az esetek legnagyobb részében ártalmatlan. Viszont ha valaki immunológiai alapbetegségben szenved, akár halálos is lehet, illetve terhes anyáknál a magzatra nézve jelenthet veszélyt.

A tanulmány szerint azonban a fertőzött emberek egészségesebbnek és vonzóbbnak tűnnek társaik számára: a férfiaknak szimmetrikusabb az arcuk, a nők vékonyabbak, és több szexuális partnerük van.

A toxoplazmózis általában tünetmentes, de némely esetben influenzaszerű tünetekkel jár. A parazitát nem eléggé átsült ételek evésével is be lehet juttatni a szervezetbe.

Nyitókép: Getty Images

#Tudomány-Tech#macska#parazita#tanulmány#tünet

Címlapról ajánljuk