Tudomány-Tech

Felmondási hullámot váltott ki az Apple-nél, hogy a cég bejelentette: vége a home office-nak

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 18:39

Vezető beosztású alkalmazottak sora mondott fel, köztük a cég gépi tanulásért felelős igazgatója, Ian Goodfellow.

Magas beosztású Apple-alkalmazottak egy csoportja nyílt levelet írt a cég vezetőinek, amelyben bejelentették a felmondásukat. Az elégedetlenséget az váltotta ki, hogy az Apple vezetése bejelentette: ismét be kell járni az irodába legalább heti három napot.  Az Apple gépi tanulásért felelős igazgatója, Ian Goodfellow is a távozók között van – írja a Futurism.

A felmondók szerint a bejárás extra költségeket jelentene a cégnek, ugyanis fokozottan kellene figyelni a dolgozók biztonságára, egészségére, mentális jólétére és még sok egyéb másra is. Véleményük szerint a bejárás a vezetőség szempontjából csak arra lenne jó, hogy újra mikromenedzselhessék az alkalmazottakat.

A technológiai iparban egyre nehezebb fenntartani egy irodát vagy központot, mivel a jellemzően szilícium-völgyi vállalkozások brutálisan felnyomták a lakásárakat. A techóriások lényegében ma már teljes településeket működtetnek, kórházakat, iskolákat építenek. A járvány időszaka megmutatta, hogy ezeknek a cégeknek a fenntartása lehetne sokkal olcsóbb, ha a munkavállalók rugalmasan dolgozhatnának. Nem volna például szükség drágán fenntartani extra buszjáratokat és még rengeteg extra költség kiküszöbölhető lenne.

Nyitókép: Kevin Frayer / Getty Images

#Tudomány-Tech#apple#home office#szilícium-völgy#iroda#felmondás

Címlapról ajánljuk