Tudomány-Tech

Mostantól szuperexpresszen utazhatunk Milánó és Párizs közt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2021. december 18. 19:41

A Frecciarossa 1000 nevű olasz gyorsvonat kevesebb mint hét óra alatt teszi meg a két nagyváros közötti távot.

Újabb vasútvonal jelenthet alternatívát az európai közlekedésben a fapados légijáratokkal szemben: december 18-án megindult ugyanis a menetrend szerinti vonatközlekedés Párizs és Milánó között, jelentette az Agenzia Nova olasz hírügynökség.

A vasútvonalon az olasz Trenitalia és FS (Ferrovie dello Stato) társaságok Frecciarossa 1000-es szuperexpressz vonatai járnak majd, kevesebb mint hét óra alatt megtéve az utat az észak-olasz nagyváros és a francia főváros között, érintve közben Lyon, Chambéry, Modane állomásait is. 

Az FS saját tudósítása szerint a Frecciarossa 1000-es szuperexpressz egyik szerelvénye szombaton reggel 6:25-kor indult a Milano Centrale pályaudvarról, míg 7:26-kor a párizsi Gare de Lyon pályaudvarról is kigördült egy gyorsvonat. A délután folyamán még két menettérti járat indult. Ilyen volt a milánói indulás:

A Trenitalia a tervek szerint napi 10 járatot fog üzemeltetni Párizs és Lyon között közel 5000 ülőhellyel, a vonatok 360 km/órás sebességgel száguldanak majd egyes szakaszokon.

Nyitókép: az első Milánó és Párizs között közlekedő Frecciarossa 1000-es szuperexpressz érkezik a milánói központi pályaudvarra, 2021. december 18-án – Fotó: Mourad Balti Touati/MTI/EPA/ANSA

#Tudomány-Tech#frecciarossa 1000#párizs#milánó#szuperexpressz#közlekedés#tömegközlekedés#vasút

Címlapról ajánljuk