Tehetség első látásra

Fördős Zé mindenkinek beszólt, aminek majdnem pofon lett a vége a Tehetség első látásra 5. adásában

rtl.hurtl.hu

2022. október 2. 20:40

Az ország legjátékosabb showműsorában ezen a héten Fördős Zé és Rácz Jenő megérzései segítették civil játékostársaikat a 10 millió forintos nyeremény elérésében, ezúttal azonban nem sikerült valóra váltani a versenyzők álmát. 

A tehetségmutató ötödik adásában pankrátort, lábíjászt, zsonglőrt, kecsketrénert, akrobatikus tornászt, magassarkú táncost, hastáncost és a Fináléban egy twirling bajnokot is láthattunk.

Rácz Jenő és játékostársa, Noémi kevesebb pénzt gyűjtöttek, mint Fördős Zé és Dorina, így a Fináléba az utóbbi páros küzdhetett meg a 6 millió 425 ezer forintért. Már csak egyetlen feladatuk maradt, kitalálni ki a valódi twirling bajnok.

Dorina cukrász végzettséggel büszkélkedhet, nyereményét pedig arra szerette volna fordítani, hogy megnyissa saját cukrászdáját, azonban vakmerősége miatt ez az álom szertefoszlott.

Nézzük, milyen tippek és vicces pillanatok vezettek a végső találgatásig!

Mielőtt elkezdődött volna a megmérettetés, Istenes Bence feltette a nagy kérdést Noéminek, mire költené nyereményét, ha győztesként végezne a játékban. Jenő párja elárulta, hogy egyetlen forintot sem tartana meg az összegből, hanem jótékony célra fordítaná. Elmesélte, hogy ők szerencsés helyzetben vannak a családjával, amiért anyagilag támogatni tudják kisfiuk fejlesztését, sokan azonban nem tehetik meg ugyanezt.

A kisfiam autista

– fűzte hozzá a magyarázatot Noémi.


Az érmedobásnál Zé és Dorina nyerték el a kezdés jogát, ők mégis úgy döntöttek, hogy taktikáznak és átadják a lehetőséget Jenőéknek. A páros viszont nem ijedt meg a feladattól, egyből kitalálták, hogy pankrátort takar a tehetség hétköznapi viselete, a produkciója pedig meglepő hatást gyakorolt a séfre.

Ez hidegrázós volt

– hangzott el Jenőtől a produkció után.


A második fordulóban már nem kapott kibúvót Zé csapata. Egy megtévesztő tehetség sétált be a színpadra, de úgy tűnt, Zét és Dorinát nem olyan egyszerű átverni. A hastánc igencsak ritka a férfiak körében, a páros mégis kockáztatott és megjelölték ezt a lehetőséget. A produkciót látva, Zé azonnal Jenőre nézett, hiszen barátját könnyedén el tudta volna képzelni ebben a műfajban.


A helyes megfejtés után ismét Jenőék találgathattak. A nyomok alapján a zsonglőrre adták le voksukat, azonban a produkció még el sem kezdődött, Zé és Dorina azonnal az orruk alá dörgölték, hogy tévedtek. Magabiztos kijelentésüket pedig alá is támasztották, ami eléggé elkeserítette a sztárséfet.

Ez nem tipp, mi megfejtettük

– javította ki Zé Istenes Bencét.


A Konyhafőnök sztárjai imádnak rivalizálni, Zének pedig régóta az az álma, hogy legyőzze kollégáját valamiben, amire most minden esélye meg is volt. Dorinával egyre feljebb léptek a képzeletbeli ranglétrán, hiszen a játék félidejéig egyetlen rossz tippet sem adtak. Zé azonban az öröm mellett nem tudta nem észrevenni Jenő kétségbeesését, ezért felajánlott ellenfelének húszezer forintot.


Zé fordulóról fordulóra fürdőzött a sikerben, míg a másik pultnál álló csapat egyik találata sem volt szerencsés. A zsonglőr tehetség azonban megtörte a rossz tippek sorozatát, de mielőtt leleplezték volna a produkciót, Zé halkan megjegyezte:

Annyira sajnálom őket, hogy kicsit még szurkolok is nekik

– suttogta párja fülébe.


Egyre nagyobb összegek kerültek a zsetonokba és mindkét pár egyenlő eséllyel indult, hogy kiválassza őket. Zé keze azonban itt is szerencsésebb volt. Minden jel arra utalt, hogy a játékosok előtt álló tehetség egy igazi kecskesuttogó, ezért nem is haboztak a válaszadással. Ennek hála egymillió forintot zsebeltek be.


Az utolsó közös játékban mindkét pár tippelt és mindkét pár nyert is. Már csak az volt a kérdés, mennyit. Jenő és Noémi szája is tátva maradt, amikor riválisaik zsetonján megjelent az öt millió. Sajnos így a páros csak cserével tudta volna elnyerni Zééktől a fordulót, de a szerencse nem nekik kedvezett.


A Fináléban tehát 6 millió 425 ezer forintért tippelhetett Zé és Dorina. Négy tehetség közül kellett kiválasztaniuk, hogy ki a twirling bajnok. Segítségül kaptak egy kis bemutatót is, ahol Zé keményen beszólt az egyik srácnak.  

Bízom benne, hogy nem ebből próbálsz megélni

– hangzott el Zétől.

Bár a tehetség nem élt Bence ajánlatával, hogy felpofozza a sztárséfet, a produkciót követően Zé felrohant a színpadra, hogy bocsánatot kérjen. Szerencsére a srác nem vette magára a beszólást, így Zé még a híres twirling botot is kipróbálhatta.


Dorinának sajnos nem sikerült kitalálnia a tehetséget, így pénz nélkül távozott. A következő héten újabb két sztár segíti majd civil társaikat, hogy 10 millió forintért találják ki, ki mit tud? 

#Tehetség első látásra#fördős zé#1. évad 5. adás#beszólások#pofon#összefoglaló

Címlapról ajánljuk