Sztárbox

Kiderült, ki kivel küzd meg a Sztárboxban, két résztvevő is megsérült

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 15:31

Ütős vasárnapok jönnek, október végén indul a Sztárbox! Október 29-től minden vasárnap 19 órától az ökölvívásé lesz a főszerep az RTL műsorán.

Az igazán ütősnek ígérkező, élő showműsorban három súlycsoportban csapnak össze a hazai sztárvilág csillagai. A versenyzők női könnyű-, férfi közép- és férfi nehézsúlyban mérik össze tudásukat, a több fordulóban, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A sztárok felkészüléséről több hónapja az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Kokó István és szakemberekből álló csapata gondoskodik. 

A negyeddöntőkre, elődöntőkre és a döntőre az Eventim felületén tudnak jegyet vásárolni az érdeklődők.

A Sztárbox negyeddöntőinek párosításai az alábbiak szerint alakulnak. Azt azonban, hogy az egyes párosok hányadik negyeddöntőben lépnek először ringbe, csak később fedjük fel.

A női könnyűsúly negyeddöntőinek párosítása: 

  • Nyári Dia vs. Járai Kíra 
  • Berki Mazsi vs. Megyeri Csilla  
  • Sáfrány Emese vs. Dobos Evelin 
  • Janicsák Veca vs. Szabados Ági.
Kiderült, ki kivel küzd meg a Sztárboxban, két résztvevő is megsérült edzés közben
 

A férfi középsúly negyeddöntőinek párosítása:  

  • Kállay-Saunders András vs. Józan László
  • Molnár Áron vs. Frohner Fecó 
  • ifj. Schobert Norbert vs. Istenes Bence
  • Kabát Péter vs. Rácz Jenő.

Kabát Peti a héten kézsérülést szenvedett, edzés közben eltört a jobb hüvelykujja, ennek ellenére is arra készül, hogy legyőzi sztárséf ellenfelét, és továbblép az elődöntőbe.

Kiderült, ki kivel küzd meg a Sztárboxban, két résztvevő is megsérült edzés közben
 

Férfi nehézsúly negyeddöntői: 

  • Nagy Ervin vs. Árpa Attila 
  • Curtis vs. Szegedi Fecsó  
  • Brasch Bence vs. KKevinnel  
  • Dobrády Ákos vs. Pintér Tenya.  

Árpa Attila bicegve érkezett a műsor sajtótájékoztatójára, mivel az egyik edzésen az edzőpartnere ráesett a lábára, ami által részleges külső bokaszalag szakadást és két helyen bokarepedést szenvedett. A színész-producer ezzel együtt is készül Nagy Ervin elleni meccsére a negyeddöntőben. 

Az már tudható volt, hogy a Sztárbox műsorvezetői Csobot Adél, Szujó Zoltán és Héder Barna lesznek. Hozzájuk csatlakozik A Tanár című sorozatból, a Celeb vagyok, ments ki innen című realityből is ismert Varga Ádám színész, aki műsorvezetőként a Sztárbox social felületein fog feltűnni.

A szabályok

A női könnyűsúlyban 4x1,5 perc, míg a férfi közép- és nehézsúlyban 4x2 perces menetek során mérik össze erejüket a versenyzők. A menetek között 1 percük lesz arra, hogy felkészüljenek az újabb összecsapásra. A versenyzők 14 unciás kesztyűkben küzdenek. A mérkőzésekre a három rászámolás szabálya érvényes, a harmadik rászámolás automatikus TKO-t, azaz technikai kiütést jelent. A bíró alkalmazhat álló rászámolást is, vagyis, ha úgy ítéli meg a versenyző állapotát, akkor a rászámolást már a versenyző álló helyzetében is elkezdheti, vagy akár be is szüntetheti a találkozót. A Sztárbox a 10 pontos pontozási rendszert alkalmazza, azaz minden menet győztese 10 pontot kap, a vesztes pedig teljesítményétől függően kevesebbet. Ha valaki mind a 4 menetet megnyeri, 40 pontos maximális pontszámot kaphat. Minden mérkőzés előtt a bíró ellenőrzi a felszereléseket (foggumi, mélyütésvédő, mellvédő, bandázs, bokszkesztyűk). A versenyzők csak amatőr bandázst használhatnak. Vazelin és adrenalin használata megengedett.  

Sztárbox október 29-től minden vasárnap 19:00 órától az RTL-en. A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont címe: 1173, Budapest, Pesti út 86-88.

 

#Sztárbox#szabados ági#boksz#Sport#istenes bence#kabát péter#negyeddöntő#nyári dia#rácz jenő#járai kíra#nagy ervin#Berki Mazsi#megyeri csilla#sáfrány emese#dobos evelin#janicsák veca#józan lászló#molnár áron#frohner fecó#ifj. Schobert Norbert#árpa attila#curtis#szegedi fecsó#dobrády ákos#pintér tenya#brasch bence

Címlapról ajánljuk