Sport

Szalai Ádám milliós sérelemdíjat fizetett a megrúgott fiatalnak, és lezárták az ügyét

rtl.hurtl.hu

2024. július 16. 14:54

A Bazilika előtt rúgott meg egy férfit Szalai Ádám, volt válogatott labdarúgó. Az ügyét most lezárták, miután sérelemdíjat fizetett a bántalmazott fiatalnak.

Megszüntették az eljárást Szalai Ádám ellen, miután megállapodott azzal a fiatal férfivel, akit másfél évvel ezelőtt megvert Budapesten, a Bazilikánál – írja a 24.hu.

A magyar fociválogatott volt csapatkapitánya december 29-én Budapest belvárosában rúgott mellkason egy fiatalembert. A férfi akkor az RTL-nek azt mondta, hogy barátaival arra akarták megkérni Szalai öccsét, hogy készítsen képet róluk, és amikor ő erre nem volt hajlandó, beszólt neki. Ekkor jelent meg Szalai Ádám, aki elkezdett vele ordibálni, majd meg is rúgta.


Szalai Ádám azt mondta, hogy csak megvédte testvérét „négy nagyon részeg fiataltól”, akik szerinte éppen meg akarták verni, amikor közbelépett. Szalai közölte, hogy „ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert.”

A rendőrség nem sokkal később garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsította meg a focistát, a gyanút később súlyos testi sértés bűntett kísérletére súlyosbítottak. A nyomozást március elején zárták le, majd vádemelés helyett hat hónapra felfüggesztette az ügyészség a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

A 24.hu úgy tudja, néhány millió forintot fizetett Szalai a megrúgott fiatalembernek.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Sport#szalai ádám#verekedés#bazilika#sérelemdíj#eljárás

Címlapról ajánljuk