Sport

A 41 éves Pepétől az Eb-kiesés után klubja is elköszönt

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 10:55

A portugál védő 2019-ben tért vissza a hazája bajnokságában játszó FC Portóba. A klub azonban a napokban bejelentette, nem újítja meg az Eb-n a válogatottal negyeddöntőig menetelő Pepe szerződését. Irány a Közel-Kelet?

A 2024-es Európa-bajnokságon Pepe rekordot döntött, ő lett az Eb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosa, amihez a korábbi korelnök, Király Gábor is gratulált. A portugál védő nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá Portugália Eb-meneteléséhez. A Szlovénia elleni nyolcaddöntőben 117 percet játszott, a Franciaország elleni büntetőpárbajba torkolló negyeddöntőn végig pályán volt.

A 41 éves játékos megtörten nyilatkozott a kiesés után, de visszavonulásról eddig szó sem esett. A védő sejtelmesen csak annyit mondott, hogy amíg Cristiano Ronaldo játszik, addig ő is a pályán szeretne lenni. Klubszinten azonban most változás elé néz: az FC Porto a közösségimédia-oldalán köszönt el a játékostól szombaton. A klub hivatalos Twitter-oldalán több bejegyzésben is megemlékeztek a legendás hátvédről, és azt írták: „legenda”.


Pepe 2004 és 2007 között már volt a Porto játékosa, ezután egy évtizedig a Real Madridban játszott, majd egy rövid törökországi kitérő után, 2019-ben tért vissza a Portóhoz. Az elmúlt 4 évben Pepe 132 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, és kétszer ünnepelhetett portugál bajnoki címet.

Hogy milyen jövő vár a 41 éves védőre, az még kérdéses, de a szaúd-arábiai játékosmozgásokat közelről követő Rudy Galetti értesülése szerint Pepe hamarosan tárgyalni fog az arab bajnokság szakmai vezetőivel. Így tehát, az sem elképzelhetetlen, hogy a Közel-Keleten folytatja barátja, Cristiano Ronaldo mellett.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#portugália#pepe#FC Porto#átigazolás

Címlapról ajánljuk