Sport

Király Gábor üzent a rekordját megdöntő Pepének

rtl.hurtl.hu

2024. június 19. 12:50

A Portugália - Csehország mérkőzésen Cristiano Ronaldo és Pepe is a kezdőcsapatban volt, mindketten rekordot döntöttek.

Kedd este a portugálok védője, Pepe 41 évesen és 113 naposan végig a pályán volt a csehek elleni mérkőzésen. Ezzel Király Gábort megelőzve ő lett minden idők legidősebb játékosa az Európa-bajnokságok történetében. A magyar kapus a 2016-as Belgium ellen nyolcaddöntőben 40 évesen és 86 naposan védett.


Király Gábor saját Instagram-oldalán elismerően reagált a rekorddöntésre. „Gratulálok Pepének, hogy ő lett az Európa-bajnokság történetének legidősebb játékosa! Nagy tisztelet és minden jót!” – írta posztjához.


Pepe az idei klubszezonban még egy csúcsot felállított, ugyanis a Bajnokok Ligájában is ő lett a valaha pályára lépett legidősebb játékos. A védőről júniusban derült ki, hogy elhagyja klubját, az FC Portót, így egyelőre nem tudni, hogy a már most elképesztően hosszú karrierje folytatódik-e még.

Király Gábor a közösségi médiában üzent a rekordját megdöntő Pepének
Fotó: Reuters


A portugál válogatottban nem Pepe az egyetlen rekorder, ugyanis azzal, hogy Cristiano Ronaldo játszott, ő lett az első játékos, aki hat Európa-bajnokságon is pályára lépett. Ronaldo szintén végigjátszotta a meccset, s habár helyzetekig eljutott, betalálni nem tudott. De ha ez is összejön neki, az újabb rekordot jelent majd számára, hiszen akkor már ő lesz az első labdarúgó, aki hat Eb-n képes gólt szerezni.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#portugál válogatott#pepe#király gábor#cristiano ronaldo

Címlapról ajánljuk