Sport

Cristiano Ronaldo vigasztalta a síró Pepét a portugálok kiesése után

rtl.hurtl.hu

2024. július 6. 11:32

Cristiano Ronaldo korábban azt mondta, ez lesz az utolsó Európa-bajnoksága, a korrekorder Pepének pláne az lesz. Olyanok ők, mint a testvérek. Portugália a negyeddöntőben búcsúzott Franciaország ellen.

A végletekig kiélezett meccset játszott Portugália és Franciaország, sem 90, sem 120 perc nem hozott gólt. A döntés így a büntetőpárbajra maradt, ahol egyedül Joao Felix hibázott, de mivel a franciák nem rontottak, ez az egyetlen hiba vetett véget a portugál Eb-álmoknak.

A tizenegyesek után legenda vigasztalt legendát. A 39 éves Cristiano Ronaldo igyekezett megnyugtatni a 41 éves Pepét – minden idők legidősebb Eb-n pályára lépő játékosát. A meccset mindkét játékos végigjátszotta, Ronaldo pedig értékesítette is a maga büntetőjét,

Ronaldo ölelése? Igen, sokat jelent. Nem ez a megfelelő alkalom, hogy erről beszéljek, mert most nagyon fájdalmas, de olyanok vagyunk, mint a testvérek

 
– mondta Pepe, aki korábban kijelentette, hogy amíg Cristiano Ronaldo játszik, addig ő is a pályán akar lenni.

„Nehéz szavakat találni a teljesítményünkre, mindarra, amit a csapat mutatott. A munka színvonala más eredményt érdemelt volna. Sajnos ilyen a futball. Négy nappal ezelőtt még mindannyian boldogok voltunk, mert legyőztük Szlovéniát, de ma már szomorúak vagyunk. Gratulálok a csapattársaimnak. Keményen küzdöttek, megtették, amit az edzőnk kért tőlük, és jól teljesítettek. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, és okosan játszottunk” – tette hozzá a 41 éves portugál védő.

Cristiano Ronaldo vigasztalta a síró Pepét a portugálok kiesése után
Fotó: Reuters

Roberto Martínez, Portugália szövetségi kapitánya csalódottan értékelt, de hangsúlyozta, hogy nagyon büszke a játékosokra: „Jól játszottunk, és sok lehetőséget teremtettünk. Büszke vagyok a játékosokra, nagyszerű karaktert mutattak. Megérdemeltük volna a győzelmet, ez egy szomorú pillanat, de a játékosok rendkívül büszkék lehetnek magukra. Vesztettünk, de büszkén, mert mindig mindent beleadtunk minden percben, igazi portugál stílusban” – összegezte gondolatait Martínez.

Franciaország a büntetőpárbaj megnyerésével úgy jutott be az Európa-bajnokság elődöntőjébe, hogy a válogatott nem szerzett akciógólt az egész Eb-n. Eddig csak tizenegyesből vagy az ellenfél öngóljából szereztek találatot. Ettől függetlenül Didier Deschamps pozitívan látta csapat teljesítményét.

Nagyon feszült, szoros mérkőzés volt. Bárhogy végződhetett volna. Az apró részletek döntöttek, örülök a csapatomnak, a végsőkig hajtották magukat. Az elődöntőben vagyunk, és ezt nem szabad természetesnek vennünk, még akkor sem, ha az utóbbi időben talán már hozzászoktunk


 – nyilatkozta Deschamps. Ő lehet az első szövetségi kapitány, aki játékosként és vezetőedzőként is nyer világbajnokságot és Európa-bajnokságot is.

Cristiano Ronaldo vigasztalta a síró Pepét a portugálok kiesése után
Fotó: Reuters

A francia szakember kitért arra is, hogy a válogatott legnagyobb sztárját, Kylian Mbappét a hosszabbításban lecserélte, így ő a tizenegyeseknél már nem tudta segíteni a csapatot. Mbappé még az egyik csoportmeccsen orrát törte, a negyeddöntőben pedig még egy ütést kapott épp a sérülés helyére. „Láttam, hogy küszködött a hosszabbítás első félidejében. Nem volt értelme őt bent hagyni, még akkor sem, ha ő az egyik tizenegyeslövőnk. Kylian mindig őszinte volt velem és a csapattal. Egyértelmű volt számomra, hogy egy kis frissességet hozzunk be, neki pedig pihennie kellett” – mondta a franciák kapitánya.

Franciaország készülhet a Spanyolország elleni elődöntőre. Portugália számára az Eb véget ért, de hogy láthatjuk-e még más tornán válogatott mezben Cristiano Ronaldót vagy épp Pepét, kérdéses.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#negyeddöntő#portugália#spanyolország#cristiano ronaldo#pepe

Címlapról ajánljuk