Sport

Ötszázszor is elvetődik edzésen az argentinok kapusa, de megéri: már megint ő volt a hős

rtl.hurtl.hu

2024. július 5. 15:32

Argentína 1-1-es döntetlen után a tizenegypárbajt 4-2-re megnyerve kiejtette Ecuadort az Egyesült Államokban zajló Copa Américáról, és bejutott a torna elődöntőjébe.

Már-már úgy tűnt, a címvédő argentin válogatottnak sikerül kibekkelnie 1-0-val a 90 percet, amikor jött Kevin Rodríguez gólja, és végül a tizenegyespárbaj döntött a továbbjutó kilétéről.

A szlovének ellen 3-ból 3 tizenegyest kivédő portugál Diogo Costa kapcsán írtunk néhány nagy tizenegyesölőről, de éppenséggel Emiliano Martínezt is belevehettük volna a felsorolásba. Ecuador kiejtése (amelynek során két lövést hárított) után így néz ki az argentin kapus örökmérlege:

  • 24 tizenegyest rúgtak neki
  • 9-et Martínez védett ki
  • 3-at a rúgó játékos hagyott ki magától
  • mind a 4 tizenegyespárbaját megnyerte

Ecuador egyébként már a rendes játékidőben rúghatott egy büntetőt, amiből viszont Valencia a jobb kapufát találta el.


Aztán a szétlövésben jött el igazán Martínez ideje, amikor Ángel Mena…


…és Alan Minda lövését is kivédte.


Martíneznek személy szerint Lionel Messi is nagyon hálás lehetett, hiszen az ő elrontott lövésével indult a tizenegyespárbaj.


„Dibu mindig ott van, amikor kell. Ezeknél a pillanatoknál jön ki az igazi nagysága. Már a meccs előtt viccelődött, hogy ne aggódjunk egy percet sem, ha tizenegyesekre kerülne sor. Ennyire ez volt ott a fejében” – értékelt Lionel Messi.

„Ötszázszor is elvetődöm egy edzésen, de ez kell ahhoz, hogy így tudjak teljesíteni – árulta el Martínez. – Boldog és büszke vagyok. Azt mondtam a srácoknak, hogy még nem vagyok kész arra, hogy hazautazunk.” 

A krónikához tartozik, hogy a kiesés után az ecuadori szövetség menesztette a válogatott szövetségi kapitányát, Félix Sánchezt. 

Nyitókép: Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images

#Sport#futball#labdarúgás#Copa América#emiliano martínez#lionel messi

Címlapról ajánljuk