Sport

Megszólalt az edzőlegenda: ez kell az olasz továbbjutáshoz a svájciak ellen

rtl.hurtl.hu

2024. június 29. 11:08

Az olasz edzőlegenda legújabb elemzésében azt vette végig, milyen csapatnak ismerte meg Svájcot, és mit kell tenni azért, hogy Olaszország jobbnak bizonyuljon nála a foci-Eb nyolcaddöntőjében.

Fabio Capello La Gazzetta dello Sportban vezetett rovatát egyszer már idéztük; akkor arról értekezett, hogy milyen veszélyesek a horvátok. És bizony, csak véres verítékkel jött össze Modricék ellen a továbbjutást érő 1-1.

Most a Svájc elleni nyolcaddöntő (szombat 18:00) előtt arról írt, hogy Federico Chiesa jelentheti a különbséget, de aggódik amiatt, hogy az olaszok esetleg túlgondolnak valamit.

„Láttam a svájciakat játszani. Meggyőződésem, hogy óriási hiba lenne őket lebecsülni. Mindenük megvan ahhoz, hogy gondot okozzanak nekünk. Kezdve a pályán mutatott hozzáállásukkal.

Ez egy szolid, egyszerű focit játszó, alázatos csapat. Márpedig ha valamit megtanított nekünk ez az Eb, akkor az az, hogy az eredményeket azok érik el, akik nem bonyolítják a dolgokat.”

Capello szerint az olasz sikerrecept szombat estére az, hogy egy, gólhelyzeteket kialakítani képes csapat legyen a pályán – mint az albánok ellen 70 percen át. Mindez pedig kiegészüljön olyan odaadással, mint amit Modric gólja után mutattak a lipcsei olasz–horváton.

Nyitókép: Reinaldo Coddou H./UEFA/Getty Images

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#svájc#olaszország

Címlapról ajánljuk