Sport

Varga Barnabás már szerdán kijöhet a kórházból

rtl.hurtl.hu

2024. június 26. 11:53

Legjobb esetben néhány hét múlva már edzhet és két hónapon belül akár pályára is visszatérhet a játékos.

 

Mint ismert, a magyar válogatott és a Ferencváros csatára a skótok elleni mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést az Angus Gunnal való ütközés során. Vargát rövid ápolás után kórházba szállították, hétfőn pedig arccsonttörés miatt műtéten esett át.

A műtét komplikáció mentesen zajlott, így a tervezett protokollnak megfelelően Varga Barnabás szerdán elhagyhatja a stuttgarti kórházat. A játékos természetesen nem tér vissza a válogatott weileri edzőközpontjában, hanem Magyarországon lábadozik tovább.


A pályára történő visszatéréséről egyelőre csak jósolni lehet, a Nemzeti Sportnak nyilatkozó Zacher Gábor szerint hosszú hónapokat vehet igénybe a felépülés, és rendkívül sok tényezőtől függ a visszatérés, mivel az arckoponyában sok apró csontocska van, amelyek elmozdulása idegeket sérthet, továbbá az agyrázkódásnak is lehetnek hosszabban elhúzódó következményei.

Ugyanakkor Varga Barnabás közvetlen környezetéből az NSO úgy értesült, hogy szerencsés esetben, orvosi felügyelet mellett a ferencvárosi támadó három hét múlva akár el is kezdheti maszkban az edzéseket, és két hónapon belül adott esetben pályára is léphet arcvédőben.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#varga barnabás#sérülés

Címlapról ajánljuk