Sport

Brutális sérülést szenvedett Varga Barnabás, több helyen eltört az arccsontja

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 6:58

Angus Gunn, a skótok kapusa bal könyökével eltalálta Varga Barnabás arcát, aki a földre zuhant és szinte mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen.

A magyar labdarúgó-válogatott középcsatárának, Varga Barnabásnak eltört az arccsontja, ezért valószínűleg órákon belül megműtik, így számára véget ért az Európa-bajnokság.

„Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Eltört az arccsontja” – idézte fel a meccset követő sajtótájékoztatón az esetet Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szeme alá mutatva jelezte, hol szenvedte el a sérülést a Ferencváros futballistája. 

Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá.

A 68. percben Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga arcát, aki ezt követően földre zuhant és szinte mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

„Ezt nem kívánom senkinek. Az elsők között voltam, aki odaért, az egész beleégett a szemembe. Remélem, hogy jól van. Nem értem, hogy működik a protokoll, hogy a mentősöknek miért nem szabad befutni, a végén már a fél kispad is futott, én pedig berángattam a hordágyat” – fogalmazott Szoboszlai Dominik csapatkapitány a meccs után.

A Csoboth Kevin a 101. percben szerzett góljával Skócia ellen 1-0-ra megnyert stuttgarti mérkőzés lefújását követően a nemzeti együttes tagjai Varga 19-es mezével és szülőfalujára utaló Szentpéterfa feliratú sállal ünnepeltek a magyar szurkolók előtt.

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak, legkorábban kedden, legkésőbb szerdán derül ki, hogy ez elég-e a továbbjutáshoz.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Sport#varga barnabás#foci-eb#szoboszlai dominik#marco rossi#sérülés

Címlapról ajánljuk