Sport

A BBC elnézést kért Varga Barnabás sérülésének visszajátszásáért

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 19:56

A csatorna műsorvezetője a mérkőzés után közölte, mélyen nem ért egyet azzal, hogy az UEFA visszalassította a magyar csatár balesetét.

Ahogy korábban megírtuk, Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett a Magyarország-Skócia csoportmeccsen, amikor egy szabadrúgást követően szerencsétlenül ütközött a skótok kapusával, Angus Ginnel. Az esetet követően az UEFA közvetítésében a kamera a földön fekvő Varga Barnabást mutatta, akin már akkor látszott, hogy természetellenes testtartásban fekszik a földön, majd vissza is lassították az ütközést.

A BBC elnézést kért Varga Barnabás sérülésének visszajátszásáért
Gabby Logan Fotó: BBC


A mérkőzés után a BBC műsorvezetője, Gabby Logan kifejtette, hogy a csatorna megdöbbenve tapasztalta, hogy az UEFA egy közeli visszajátszást mutatott a közvetítésben, ami arra késztette a BBC-t, hogy átváltson saját felvételére. 

Ahogy Önöket, úgy a BBC-t is sokkolta, hogy az UEFA visszalassította a sérülés pillanatait. Az ilyen incidensekre komoly protokoll vonatkozik, gondoljuk csak például a Christian Eriksennel három évvel ezelőtt történtekre. Nem értjük, miért döntött az UEFA a visszajátszás mellett, ezért azonnal totálképre váltottunk


 – idézte Gaby Logant a Daily Express, aki a dán Cristian Eriksen 2021-es esetét említette, mikor a játékost a pályán kellett újraéleszteni.

Az UEFA a közvetítés kapcsán még nem, de az ápolással kapcsolatban már megszólalt és elmondták, hogy mindent rendben találtak, annak ellenére, hogy több magyar játékos is bírálta az orvosi segítség tempóját.


Varga Barnabás hétfőn reggel műtéten esett át, barátnője a közösségi oldalán tudatta, hogy a játékos „rendben lesz”.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#varga barnabás#sérülés#bbc

Címlapról ajánljuk