Sport

Az UEFA szerint nem hibáztak Varga Barnabás ellátásánál

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 16:32

Varga Barnabás agyrázkódást szenvedett, arccsontja pedig több helyen is eltört a Magyarország-Skócia mérkőzésen. A játékost azóta már meg is műtötték.

A meccset követően több magyar játékos, köztük Szoboszlai Dominik is azt mondta, úgy érezte, hogy késlekedik a segítség. A magyar csapatkapitány maga húzta be a hordágyat a pályára. Az RTL.hu kérésére Zacher Gábor is kifejtette véleményét és elmondta, hogy szerinte hibát követett el a helyszínen lévő egészségügyi személyzet, mert nem azonnal indultak a pályára, hogy ellássák a sérültet.

Az UEFA szerint nem hibáztak Varga Barnabás ellátásánál
Fotó: Reuters


Az esetről a Telex kérdezte az UEFA-t, akik azonban nem láttak kivetnivalót a pályán történtekben.

Szakszerű volt a koordináció a helyszínen lévő összes egészségügyi személyzet között, és minden a vonatkozó egészségügyi eljárásoknak megfelelően történt. Nem volt késedelem a játékos kezelésében és segítésében


– állt az UEFA sajtóosztályának válaszlevelében.

Az UEFA szerint nem hibáztak Varga Barnabás ellátásánál
Fotó: Reuters


Az UEFA továbbá azt is írta, hogy Varga Barnabás fejsérülése után „15 másodpercen belül megtörtént a csapatorvos beavatkozása, majd azonnal követte őt a második számú stadionorvos, hogy elvégezzék a sérülés első értékelését, és megfelelő kezelést biztosítsanak a szokásos orvosi eljárásoknak megfelelően.” A futballszövetség álláspontja szerint a pálya melletti mentőcsapat is a protokollt követte, és az orvosok kérésére a hordágyak azonnal megérkeztek a pályára.  

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#UEFA#magyar fociválogatott#varga barnabás

Címlapról ajánljuk