Sport

„Már nincsenek ilyen alakú emberek a fociban” – mém lett Ádám Martinból, de nem bánja

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 18:12

Viszont ha gólt rúg, az nem a mémek miatt lesz, mondta el a válogatott csatára.

„Visszajut hozzám egy-két engem ábrázoló mém, de jókat röhögök rajtuk. Ilyen testalkatom van, ilyennek születtem, persze akkor még kisebb voltam. Van egy genetikám, ez van. Ha Németországnak győztes gólt rúgok, akkor nem azért lesz, mert a mémeket nézegettem, és ez felhúzott volna” – mondta Ádám Martin, a magyar válogatott tagja.

A focista a szombati, svédek elleni vereség után szép mémkarriert futott be a közösségi médiában. Többen is meglepődve konstatálták a férfi nem igazán tipikus futballistára valló testfelépítését.

Egy felhasználó például azt írta: „Már nincsenek ilyen alakú emberek a fociban, de én nagyon örülök, hogy ő visszahozta ezt az alkatot”. A Daily Mail szerint a rajongók valósággal „szerelembe estek” a kilences számú játékossal. Volt aki szerint úgy nézett ki Ádám, mint egy vikinget játszó színész. Leírták vele kapcsolatban az „absolute unit” kifejezést is, ami nagyjából azt jelenti, hogy tisztelettel vegyes megrökönyödéssel állnak drabális alkata előtt. De hasonlították skót rögbishez, illetve „túlsúlyos faltörő koshoz” is.

Ádám az MTI-nek arról is beszélt: „Rossinak innen is köszönöm, hogy azóta is bízik bennem. Próbálom ezt meghálálni mindig abban a tíz, húsz vagy akár kilencven percben, amit kapok, igyekszem büszkén viselni a címeres mezt, és azt szeretném, hogy a családom büszke lehessen rám”.

Ádám arról is beszélt, Svájc ellen hátrányban vették elő először a kétcsatáros játékot a válogatottban, de lehet, hogy lesz még rá példa, mivel szerinte tud működni ez a rendszer is. A svájciaktól szombaton elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyarok szerdán a házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5-1-re legyőző németekkel csapnak össze Stuttgartban.

 


Nyitókép: Twitter

#Sport#Tudomány-Tech#mém#ádám martin#futball#válogatott#foci-eb#eb 2024#twitter

Címlapról ajánljuk