Sport

Csipes Ferenc: Úgy éreztem, Danuta provokál engem

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 7:37

„Nem titok, hogy esténként szeretek meginni egy-két pohár bort” – mondta Csipes Ferenc, akit az olimpiai bajnok Kozák Danuta verbális molesztálással vádolt. Csipes szerint Kozák Csipes Tamara farvizén akart kijutni az olimpiára.

Mint arról beszámoltunk, a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta verbális molesztálással vádolta Csipes Ferenc kajakedzőt. Mint írtuk, az edző nevében egyesülete, a Budapesti Honvéd SE levélben bocsánatot kért Kozáktól, aki elfogadta azt, így a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) megszüntette a tréner tevékenységének felfüggesztését.

Csipes Ferenc most a Magyar Nemzetnek mondta el a maga verzióját a történtekről:

„Amikor szerda este 9 óra felé bementem a szolnoki edzőtábor társalgójába, hogy vacsorázzak, és a kollégáimmal együtt meccset nézzünk, Kozák Danuta már ott gyúratott. A jelenléte azért lepett meg, mert a csapat többi tagjának kedd és csütörtök a gyúratás napja. Mint később kiderült, Dana egyedül élvezi azt a privilégiumot, hogy az ő kedvéért a masszőrünk, Klenyán Tamás akár a hétvégén és szerdán is leutazik Szolnokra” – hangzott a beszámoló. 

Az edző szerint beszélgetésbe elegyedtek, amiből aztán szakmai vita kerekedett. „Megkérdezte, hogy akkor másnap tényleg négyes edzés lesz, mire azt feleltem, igen, miként te is tudod, kipróbáljuk Fojt Sárival a hajót. Felhoztam továbbá az ismert kifogásomat, miszerint egyesben nem versenyzett, edzeni pedig nem jár le hozzánk, ezért nem tudom, milyen formában van, anélkül viszont nem lehet négyest építeni” – fogalmazott, majd így folytatta: 

Úgy éreztem, Danuta provokál engem. Szó szót követett, a vita lezárásaként kétségtelenül vállalhatatlan sértést vágtam Danuta fejéhez, amiért most a nyilvánosság előtt is elnézést kérek. Minden egyéb viszont csúsztatás, szemtanúk is igazolhatják, hogy szó sem volt molesztálásról, pláne nem abúzusról.

Arra a kérdésre, hogy valóban részeg volt-e, Csipes azt válaszolta:

Nem titok, hogy esténként szeretek meginni egy-két pohár bort. 

Később kifejtette:

Tisztelem, becsülöm Danutát, hogy két gyerek után is visszatért, de az igazságtalan, hogy Tamara farvizén akart kijutni az olimpiára.

Csipes Ferenc lánya, Csipes Tamara nagy fölénnyel nyerte a női kajak egyesek csütörtöki 500 méteres versenyét a kajak-kenusok idei második válogatóversenyén Szegeden, ezzel bekerült az Európa-bajnoki keretbe és az olimpiai csapatba is, írta a 24.hu.

Nyitókép: Csipes Tamara készülődik a női kajak egyesek 500 méteres középfutamára az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 24-én. Mellette édesapja és edzője, Csipes Ferenc olimpiai bajnok kajakos. Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

#Sport#csipes tamara#csipes ferenc#kozák danuta#kajak#olimpia#molesztálás

Címlapról ajánljuk