Sport

A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta verbális molesztálással vádolja Csipes Ferenc kajakedzőt

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 11:57

A világklasszis sportoló az illetékes államtitkárság felelősségének kivizsgálást is kéri. „Pont olyan, mint egy aluljáróban egy sokadik lepukkant, suttyó alkesz” – jellemzi Csipes Ferencet Kozák Danuta, felidézve a vele történteket.

Verbális molesztálással vádolja a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta Csipes Ferenc kajakedzőt egy friss Facebook-posztban,


„Nap végén, már túl vagy két edzésen, lefektetted a gyerekeidet, sok volt a két edzés, ledőlnél már te is, de holnap is teljesíteni kell, muszáj regenerálódnia az izmaidnak, elmész gyuratni a sporttelepre este 8-ra. Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelen vagy, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban. Igen, itt minden normális ember fejében el kellene kezdjen vadul berregni egy vészcsengő. Megnyugtatok mindenkit, nincs itt semmi látnivaló: ebben a sportágban ez »normális«” – kezdi a helyzet leírását Danuta. 

Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan, mint egy aluljáróban egy sokadik lepukkant, suttyó alkesz. Persze, ott lépsz két nagyot és soha többet nem látod. Szeretnék lépni én is két nagyot, de kb. meztelenül fekszem a gyúrópadon

– írja a hatszoros olimpiai bajnok kajakos. Majd így folytatja:

Nagyjából a fejemet sem tudom felemelni, mert az erre kialakított mélyedésben van. Lehajtott fejjel, védekezésképtelen pózban kell eltűrnöm a megaláztatásokat. Szerencsére ebben jó vagyok, a sportban megtanulsz kussolni is. Megtanítanak.

Ezek után a sportoló megnevezi az őt verbálisan molesztáló és sértegető edzőt:

Csipes Ferenc kb. 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is.

 

Végezetül Kozák azt írja: „A Magyar Kajak-Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását.”

Nyitókép: Áder János, Orbán Viktor és Kövér László házelnök megtapsolja Kozák Danuta kajakozót a Rio de Janeiró-i olimpián eredményesen szerepelt magyar sportolók tiszteletére tartott ünnepségen 2016. szeptember 23-án. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

#Sport#kozák danuta#csipes ferenc#verbális molesztálás#molesztálás#kajak#olimpiai bajnok#zaklatás#élsport#kajak-kenu

Címlapról ajánljuk