Sport

Csipes klubja bocsánatot kért, Kozák elfogadta, folytatódhat a közös munka

rtl.hurtl.hu

2024. május 28. 21:58

Csipes Ferenc edző nevében egyesülete, a Budapesti Honvéd SE levélben bocsánatot kért Kozák Danutától, aki elfogadta azt, így a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) megszüntette a tréner tevékenységének felfüggesztését.

„Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését” – áll az egyesület hivatalos levelében, melyet a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danutának címzett és az MKKSZ-nek juttatott el.

A szövetség honlapján olvasható Kozák válasza, aki annyit írt: „Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.”

Az MKKSZ eztuán megszüntette Csipes felfüggesztését, ugyanakkor egyúttal a trénert próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetéssel sújtotta.

A szövetség még hozzáfűzte: az ügyet ezzel lezártnak tekinti, a továbbiakban nem kíván azzal kapcsolatban nyilatkozni.

Kozák Danuta csütörtökön a Facebook-oldalán súlyos vádakat fogalmazott meg Csipes Ferenccel szemben, ami után a szakember ellen fegyelmi eljárást indítottak, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenységét.

 A 37 éves versenyző bejegyzésében azt írta, hogy Csipes Ferenc „erősen befolyásolt állapotban” masszázs közben, amikor ő „gyakorlatilag meztelen” volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember „három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát) is”.

A Fókusz riportja a botrányról:


Nyitókép: Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres döntője után a minszki II. Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

#Sport#kozák danuta#csipes ferenc#kajak

Címlapról ajánljuk